u-ssha-arkheolohy-znaishly-cherep-mastodonta-vikom-13-000-rokiv

У США археологи знайшли череп мастодонта віком понад 13 000 років

 • 22852 переглядiв

Археологи виявили добре збережений череп мастодонта в Айові. Вчені сподіваються знайти докази взаємодії людини з цією істотою, що може пролити світло на історію людства.

В штаті Айова, археологічні розкопки виявили захопливі свідчення з далекого минулого, -  добре збережений череп мастодонта. Радіовуглецеве дослідження показало, що мастодонту близько 13 600 років. Пише УНН із посиланням на Fox News та Iowa Archaeology.

Деталі

У США археологи розкопали череп стародавнього мастодонта.  Наразі вважається, що череп є "першим артефактом подібного типу, який коли-небудь добре зберігся", і відповідно є важливою знахідкою, потенційно пов’язаною з історією людства.

Завершено 12-денні розкопки мастодонта! Це перший в історії добре збережений мастодонт (насамперед, череп), який був розкопаний в Айові.

Радіовуглецевий аналіз свідчить про те, що цьому мастодонту близько 13 600 років. OSA (Office of State Archaeology) ретельно вивчить кістки, щоб визначити, чи є на них сліди людської діяльності, наприклад, сліди порізів. – повідомили на сторінці Iowa Archaeology.

Вчені знайшли в Амазонці череп величезного стародавнього дельфіна21.03.24, 00:26

Ми дуже сподіваємося знайти докази взаємодії людини з цією істотою - можливо, вістря снарядів і ножі, які використовувалися для вбивства тварини і первинної обробки

- сказав Джон Доршук, директор і державний археолог OSA.

Довідка

Мастодонт — вимерлий ссавець, який належав до групи хоботних, споріднених із сучасними слонами. Він жив у плейстоцені і характеризувався своїми великими конусоподібними бивнями та міцним тілом. На відміну від мамонтів, мастодонти мали рослиноїдний раціон, який включав листя та гілки дерев. Його зникнення пояснюється такими факторами, як зміна клімату та полювання людини.

Археологи зазирнули у мить минулого Піренеїв завдяки 2200-річній спустошливій пожежі17.05.24, 21:48

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові створять 3D-моделі давніх писанок з 12 регіонів України

     • 11541 переглядiв

    У Берліні українець ліг посеред проспекту та загинув

     • 12384 переглядiв

    Суд продовжив цілодобовий домашній арешт для нардепа Тищенка

     • 11329 переглядiв