u-rumunii-znaideno-novi-ulamky-shakhediv-pislia-ataky-na-ukrainu

У Румунії знайдено нові уламки "шахедів" після атаки на Україну

 • 106821 переглядiв

У повіті Тулча Румунії виявлено нові фрагменти БПЛА, ймовірно пов'язані з російською атакою на Україну. Міноборони Румунії повідомляє, що пошукові роботи тривають, а союзники інформуються про ситуацію.

У Румунії в межах пошукової операції на місцях вірогідного падіння уламків безпілотників після російського "шахедного" удару по Україні, були виявлені нові фрагменти БПЛА в районі Чаталкіой повіту Тулча. Про це повідомило Міністерство національної оборони Румунії, передає УНН.

Деталі

У відомстві зазначили, що пошуком займалися змішані групи фахівців Міноборони та інших профільних структур системи нацоборони, громадського порядку та нацбезпеки.

"В усіх районах, де повідомлялося про ймовірність падіння уламків безпілотників, на даний момент виявлені елементи поблизу населених пунктів Плауру та Періправа, повіт Тулча. У середу, 31 липня, елементи безпілотників також були підтверджені в районі Чеаталькьой повіту Тулча", - йдеться в заяві румунського міністерства.

У відомстві додали, що було запроваджено "стандартні операційні процедури для таких ситуацій".

Румунська сторона зазначила, що "всі місця, визначені як зони події, знаходяться за межами населених пунктів, і люди чи елементи інфраструктури не постраждали".

Доповнення

Міноборони Румунії заявило, що в режимі реального часу інформує союзницькі структури щодо ситуації, спричинені даними атаками.

У Бухаресті спростовували фейк, про збиття російських шахедів силами ППО Румунії 26.07.24, 17:51

Популярні

Новини по темі

Україна отримала винищувачі F-16 - МЗС Литви

 • 71059 переглядiв

Організатор терактів 11 вересня визнав себе винним

 • 22734 переглядiв

108 обстрілів на Сумщині: поранено місцевого жителя

 • 44932 переглядiв