ukenru
u-rosiyi-kilka-koristuvachiv-twitter-podali-v-sud-na-roskomnadzor-cherez-upovilnennya-roboti-sotsmerezhi

У Росії кілька користувачів Twitter подали в суд на Роскомнадзор через уповільнення роботи соцмережі

 • 19259 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. У Росії кілька користувачів соцмережі Twitter подали позов до Роскомнадзору за використання технології уповільнення її роботи. Про це повідомив глава правозахисної організації "Агора" Павло Чіков, адвокати якої надають заявникам правову допомогу, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата:

"До Таганського районного суду Москви надійшов колективний позов до Роскомнадзору в зв'язку з уповільненням Twitter. До суду звернулися політики Ілля Яшин і Євген Доможиров, фоторедактор Meduza Євген Фельдман, а також муніципальний депутат Москви Вадим Коровін", - сказав Чіков.

Деталі

Так, 10 березня Роскомнадзор повідомив, що стосовно Twitter "вжиті заходи централізованого реагування, а саме первинне уповільнення швидкості роботи сервісу".

Рішення було прийнято через відмову керівництва сервісу видаляти незаконний контент. Уповільнення було реалізовано на 100% мобільних пристроїв і на 50% стаціонарних пристроїв. 17 травня відомство оголосило, що знімає обмеження доступу до сервісу в фіксованих мережах, але зберегло уповільнення трафіку на мобільних пристроях.

За словами Чікова, в позовній заяві сказано, що позивачі "ніколи не публікували нелегальний контент, не закликали до насильства, що не виправдовували насильство або дискримінацію". Вони також констатували, що "не були яким би то не було чином пов'язані з власниками інших акаунтів, відповідальними за розміщення імовірно забороненої інформації".

"Таким чином, втручання в нормальне функціонування сервісу Twitter з боку Роскомнадзора у вигляді уповільнення доступу до всього сервісу для всіх користувачів на території всієї Російської Федерації являє собою втручання в право адміністративних позивачів на вільне вираження своєї думки", - сказано в позові.

Повідомляється, що позивачі просять суд зобов'язати Роскомназдор "припинити застосування заходів централізованого реагування в формі уповільнення швидкості та іншого обмеження роботи Twitter", а також зобов'язати відомство "виключити сервіс з переліку загроз стійкості, безпеки і цілісності функціонування мережі Інтернет та мережі зв'язку загального користування на території РФ".

Доповнення

Таганський районний суд Москви оштрафував Twitter на 19 млн рублів за невидалення постів.

Нагадаємо, Роскомнадзор може уповільнити в РФ трафік відеохостингу YouTube і соціальної мережі Facebook, якщо з майданчиків не буде видалений заборонений контент.

Українські Національні Новини

Новини Світу