ukenru
u-rosii-vpala-vypushchena-po-ukraini-raketa-kh-101-shcho-vidomo

У росії впала випущена по Україні ракета Х-101: що відомо

 • 18249 переглядiв

Крилата ракета повітряного базування Х-101, випущена росією по Україні, вийшла з ладу і впала в полі у волгоградській області рф.

У волгоградській області рф впала випущена по Україні крилата ракета авіаційного базування Х-101. Про це повідомляє "Мілітарний", пише УНН

Уламки ракети виявили у полі в єланському районі волгоградської області рф.

Як пише видання, ймовірно, після пуску з російського бомбардувальника-ракетоносця Х-101, пролетівши певний час, впала та розвалилася на кілька частин.

Зазначається, що причина падіння невідома. На корпусі ракети не видно слідів від ураження ППО, що може свідчити про те, що ракета була несправною чи отримала пошкодження під час або одразу після пуску.

Додатково 

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше розповів, що російські ракети стають менш якісними і не долітають до своїх цілей. Це, насамперед, пов'язано з технічними аспектами, недоліками у виробництві, проблемами з постачанням електронних компонентів або низькою якістю матеріалів.

За його словами, дослідження частин та уламків російських ракет свідчать про відсутність стандартного набору компонентів в однаковому типі зброї.

"Фактично це означає, що вони не мають можливості виготовляти зброю конвеєром, а кожна окрема одиниця компонується з наявних матеріалів. На заміну одному компоненту з системи керування, наприклад єдиному чипу, який відповідає за певну функцію, приходить збірка з декількох елементів зібрана чи не ручним способом. Вона повинна забезпечувати ту ж само функцію, однак на практиці воно менш якісне. У кожному окремому об’єкті, який надходить на експертизу, це компонування різне, підібране з того, що вони мають у наявності. Відповідно ці збірки менш якісні, зброя втрачає свою ефективність, однак не перестає бути небезпечною", - зазначив Рувін.

Захар Подкидишев

Війна