ukenru
u-rnbo-zrobili-zayavu-pislya-vidmovi-iranu-dilitisya-z-ukrayinoyu-danimi-pro-katastrofu-ps752

У РНБО зробили заяву після відмови Ірану ділитися з Україною даними про катастрофу PS752

 • 11682 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Україна наполягає на всебічному та повному розслідуванні всіх обставин катастрофи літака Boeing-737-800 й виплаті відповідних компенсацій сім’ям загиблих згідно з нормами міжнародного права. На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу РНБО.

"Україна очікує від іранської сторони неухильного дотримання всіх міжнародних вимог статті 26 Чиказької конвенції і Додатка 13 до неї у розслідуванні авіакатастрофи літака Boeing-737-800 української компанії "Міжнародні авіалінії України", який розбився 8 січня 2020 року в Ісламській Республіці Іран", - цитує пресслужба Данілова.

Україна, заявив секретар РНБО, "вкотре наголошує на своїй готовності до максимально тісної співпраці з іранською стороною у питанні розслідування причин трагедії та має для цього всі технічні і наукові можливості, зокрема в питанні дослідження "чорних скриньок".

"Сьогодні комісія з розслідування причин катастрофи продовжує роботу та працює в штатному режимі, ми на постійному зв'язку з нашими колегами, які перебувають в Ірані. Позиція України залишається незмінною: ми наполягаємо на всебічному та повному розслідуванні всіх обставин катастрофи й виплаті відповідних компенсацій сім'ям загиблих згідно з нормами міжнародного права", - підсумував Данілов.

Як повідомляв УНН, літак МАУ зазнав катастрофи недалеко від столиці Ірану Тегерана, невдовзі після вильоту, вранці 8 січня. На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу — громадяни України. Всі вони загинули, зокрема, й 11 українців. У ніч на 11 січня Іран визнав, що випадково збив літак МАУ. Згодом в Ірані підтвердили, що літак МАУ було збито двома ракетами.

Додамо, після оприлюднення в українських ЗМІ частини переговорів диспетчера з Ірану, у Тегерані заявили, що публікація запису цієї розмови вплине на відносини з Києвом, і додали, що такі дії "говорять про те, що більше ми їм ніяких матеріалів передавати не будемо".

Нагадаємо, українських фахівців запросили в Іран для спільної розшифровки “чорних скриньок”.

Українські Національні Новини

Політика