ukenru
u-rivnomu-areshtuvali-bilshe-tonni-burshtinu-na-10-mln-grn

У Рівному арештували більше тонни бурштину на 10 млн грн

 • 11323 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. У Рівному арештували понад тонну бурштину орієнтовною вартістю 10 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області, передає УНН.

Рівненський міський суд наклав арешт на вилучений у межах розслідування бурштин вагою більше тонни і вартістю близько 10 млн гривень. Також арештовано спеціальне обладнання для його незаконного видобутку (мотопомпи, шланги) та ручної обробки.

Наразі вирішується питання про накладення арешту ще на 587 кг вилученого бурштину.

У кримінальному провадженні тривають необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконними операціями із бурштином, та притягнення винних осіб до відповідальності.

Як повідомляв УНН, у Рівненський області в результаті проведення спецоперації з незаконного обігу вилучено 1,6 т бурштину різних фракцій на загальну вартість понад 16 млн грн.

Слідчі дії проводилися у межах кримінального провадження, розпочатого органами поліції за ст.ст.240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП