ukenru
u-rf-zayavili-scho-ukrayinskiy-politvyazen-grib-pripiniv-goloduvannya

У РФ заявили, що український політв'язень Гриб припинив голодування

 • 9678 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Український політв'язень Павло Гриб, якого в РФ засудили на 6 років колонії, припинив оголошене 25 березня голодування. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на голову громадської спостережної комісії (ГСК) Ростовської області Леоніда Петрашіса, передає УНН.

За словами Петрашіса, Павло Гриб вчора, 29 березня, написав заяву про припинення голодування після "проведення з ним роз'яснювальної бесіди керівництвом СІЗО №4 про можливе погіршення здоров'я, пов'язане з припиненням прийому їжі".

Крім того, повідомляється, що в той же день Гриб був вивезений на медичне обстеження в Міжобласну лікарню ФСВП № 19 (МОТБ-19).

Батько політв'язня Ігор Гриб повідомив, що не має інформації про це, оскільки останній раз Павла відвідували в понеділок.

"Тоді Павло ще голодував, було написано заяву. Його помістили в окрему камеру, де велося відеоспостереження за ним. Більше з тих пір у Павла ніхто не був - ні консули, ні адвокати, ні рідні. Тобто, де він був, що з ним було протягом цього тижня, ми не знаємо", - зазначив Ігор Гриб.

Нагадаємо, 22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав винним "в закликах до тероризму і схилянны до теракту" українського політв'язня Павла Гриба, засудивши його до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Після цього Павло оголосив голодування.

Як повідомляв УНН, через голодування його перевели в окрему камеру.

Європейський Союз, Польща, США закликали негайно звільнити Павла Гриба.

Українські Національні Новини

Політика