u-pershomu-pivrichchi-eksport-prodovolchykh-tovariv-z-ukrainy-siahnuv-124-mlrd-dolariv-shmyhal

У першому півріччі експорт продовольчих товарів з України сягнув 12,4 млрд доларів - Шмигаль

 • 15595 переглядiв

Прем'єр-міністр Шмигаль повідомив про експорт продовольчих товарів з України на 12,4 млрд доларів у першому півріччі. Уряд підтримує аграріїв грантами, компенсаціями та пільговими кредитами, допомагає з логістикою та розмінуванням.

Експорт продовольчих товарів у першому півріччі з України сягнув 12,4 млрд доларів. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Однією з ключових галузей української економіки залишається аграрний сектор. У першому півріччі експорт продовольчих товарів з України склав 12,4 млрд доларів. Аграрний сектор - це десятки тисяч робочих місць. Це інвестиції для розвитку та податки для стійкості держави

- сказав Шмигаль.

Він зазначив, що сьогодні держава підтримує аграріїв за трьома ключовими напрямками: гранти, компенсації та пільгові кредити; допомога з логістикою та гуманітарне розмінування.

У межах програми єРобота ми запустили гранти на створення нових садів та теплиць. Вже виплачено майже 1 млрд гривень таких грантів. Посаджено 2,7 тисячі гектарів нових садів. Закладено 70 гектарів нових теплиць

- додав Шмигаль.

За його словами, уряд розширив перелік регіонів для посадки черешні, персика та абрикоса, а також розширює можливості для закладання виноградників.

Додаємо можливість виноробам скористатися грантами, аби вони могли висаджувати власні виноградники. Одночасно прибираємо умову, що при висадці виноградників треба встановлення системи зрошення

- додав прем’єр.

Нагадаємо

В Україні вже зібрали понад 28,5 мільйонів тонн зернових та олійних нового врожаю, у 5 областях завершили жнива ранніх зернових та зернобобових культур.

Україна у липні відправила на експорт у півтора рази більше зерна, ніж торік31.07.24, 16:04

Популярні

Новини по темі

Укрзалізниця запустила перший “дитячий вагон”

 • 9842 переглядiв

НКРЕКП змінила очільника

 • 24263 переглядiв

Україна скоротила імпорт електроенергії на 2% у липні

 • 12859 переглядiв