u-nebi-nad-ukrainoiu-vnochi-zbyto-usi-z-16-shakhediv-ta-dvi-z-trokh-raket

У небі над Україною вночі збито усі з 16 "шахедів" та дві з трьох ракет

 • 25614 переглядiв

Повітряні сили України відбили масштабну нічну атаку російських військ. Збито всі 16 запущених дронів-камікадзе та дві з трьох керованих ракет у різних областях країни.

У небі над Україною вночі збито усі з 16 ударних дронів типу Shahed та дві з трьох ракет, запущених російськими військами, повідомив у четвер командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук, пише УНН.

Деталі

У ніч на 18 липня, зі слів Олещука, ворог завдав удару 16-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" із Курської області у рф та трьома керованими авіаційними ракетами з південного напрямку: двома – Х-59/Х-69 та однією Х-35.

Загалом радіотехнічними військами, за його даними, виявлено та здійснено супровід 19 повітряних цілей, до відбиття повітряного нападу залучались мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, підрозділи радіоелектронної боротьби.

У результаті захисникам неба вдалось уразити усі 16 "шахедів" та дві керовані авіаційні ракети Х-59 у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Київській та Харківській областях

- написав Олещук у Telegram.

Більшість цілей знищено на східному напрямку – у зоні відповідальності повітряного командування "Схід", вказав командувач ПС ЗСУ.

У Києві відбито атаку ворожих дронів, руйнувань і постраждалих немає18.07.24, 07:32

Популярні

Новини по темі

Дощі та спека до 42°: прогноз погоди на сьогодні

 • 10861 переглядiв

За добу рф втратила 1130 військових

 • 28159 переглядiв