ukenru
u-natsgvardiyi-viyavleni-makhinatsiyi-na-zakupivli-kharchuvannya-dlya-viyskovikh

У Нацгвардії виявлені махінації на закупівлі харчування для військових

 • 26527 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Військовослужбовців однієї з військових частин Національної гвардії підозрюють у закупівлі продуктів харчування за завищеними цінами. Про це УНН стало відомо з власних джерел.

Мова йде про оборудку на суму понад 500 тисяч гривень здійснену на початку 2019 року.

Так військовою прокуратурою до ЄРДР внесені відомості за ч. 3 ст. 410 КК України (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) відносно військовослужбовців військової частини 3078 Національної гвардії України. Розслідує кримінальне провадження Територіальне управління ДБР у Києві.

Слід додати, що на початку квітня слідчий суддя Печерського рай суду задовольнив клопотання військової прокуратури на арешт вилученої під час обшуків у цій же військовій частині документації, яка стосувалася закупівлі харчування для військових наприкінці 2018 року. В ухвалі суду згадується ТОВ "Військсервіс-Волонтер", яка раніше неодноразово фігурувала у журналістських розслідуваннях, щодо махінацій на постачанні продуктів до армії. Журналісти-розслідувачі згадували про фінансово-господарські зв’язки цього підприємства з ТОВ "Воєнторг", яка була найбільшим постачальником харчування для Міноборони у 2017 році з підрядами на суму 2,48 млрд грн. У 2018 році її місце зайняв "Військсервіс-волонтер" з підрядами на 2,01 млрд гривень, тоді як вартість підписаних контрактів "Воєнторгу" впала до 132 млн грн.

Як повідомляв УНН, Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, що на махінаціях у скандалі з "Укроборонпромом", державний бюджет втратив мінімум сорок мільйонів гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП