u-nato-planuiut-opryliudnyty-dokument-pro-rozshyrennia-spivpratsi-z-yaponiieiu-pivdennoiu-koreieiu-avstraliieiu-ta-novoiu-zelandiieiu-zmi

У НАТО планують оприлюднити документ про розширення співпраці з Японією, Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією - ЗМІ

 • 34814 переглядiв

НАТО наступного тижня планує оприлюднити документ щодо розширення співпраці з Австралією, Японією, Новою Зеландією та Південною Кореєю. Документ дозволить Альянсу та країнам реагувати на загрози, включаючи кібербезпеку та дезінформацію, зокрема на тлі зростання загроз безпеці з боку Китаю та росії. Про це пише видання Nikkei Asia, передає УНН.

НАТО планує оприлюднити свій перший спільний документ щодо розширення співпраці з Австралією, Японією, Новою Зеландією та Південною Кореєю наступного тижня, оскільки організація запрошує глав чотирьох країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону на тристоронню зустріч 

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що документ уточнює рамки співпраці між НАТО та цими країнами, що дозволить їм реагувати на загрози, включаючи кібербезпеку та дезінформацію.

"НАТО хоче зміцнити зв’язки з Індійсько-Тихоокеанським регіоном у відповідь на зростання загроз безпеці з боку Китаю та росії. Чотири країни, які не є членами НАТО, вже є партнерами Альянсу, і в документі, який, як очікується, викладе відносини між НАТО та "IP4" (так називатиметься союз цих 4 країн - ред.)", - додає видання.

Країни братимуть участь у кібернавчаннях НАТО, оскільки зростає загроза кібератак і дезінформації з боку Китаю та росії.

Нагадаємо

Саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня 2024 року. Офіційні заходи саміту розпочнуться 10 липня вранці, а останні пресконференції відбудуться 11 липня у другій половині дня.

Популярні

Новини по темі

путін заявив, що росія та “Талібан” – союзники

 • 20279 переглядiв