u-nashii-bazi-bilshe-danykh-nizh-u-mkchkh-yusov-pro-robotu-nad-povernenniam-ukraintsiv-z-rosiiskoho-polonu

У нашій базі більше даних, ніж у МКЧХ: Юсов про роботу над поверненням українців з російського полону

 • 60692 переглядiв

Під час 54-го обміну полоненими з моменту російського вторгнення з російського полону було повернуто 95 українських захисників, таким чином, загальна кількість звільнених українців склала 3405 осіб.

Сьогодні відбувся 54-й обмін військовополоненими від початку повномасштабного російського вторгнення, в рамках якого вдалося повернути 95 українських захисників. Робота над поверненням наших громадян триває і результати бачить вся країна. Про це розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає УНН.

"Сьогодні відбувся, на щастя, 54 обмін від початку повномасштабного російського вторгнення і на сьогодні вже 3405 українців і українок повернуто з російського полону. Легких обмінів не буває. Ми маємо справу з державою агресором, державою терористом, яка веде геноцидну війну проти України та українців. Вона часто нехтує міжнародним гуманітарним правом, Женевськими конвенціями, або трактує їх на власний розсуд. Не буває легких обмінів, але є очікування суспільства, є завдання президента України. Робота триває, результати бачить вся країна. Так, багато родин ще очікують на повернення своїх рідних і близьких і обов’язково мають дочекатися. Переговорна група працює, працює навіть тоді, коли публічно здається, що затягнулися паузи, що нічого не буде відбуватися", - сказав Юсов.

Він додав, що Україні відомо, скільки українців ще може перебувати в полоні.

"Кожен стоїть на обліку. В нашій базі більше даних, ніж у базі Міжнародного комітету Червоного Хреста", - додав Юсов.

Нагадаємо

Ще 95 українських захисників, серед яких військовослужбовці, члени Національної гвардії та прикордонники, були звільнені з російського полону завдяки посередницьким зусиллям Об'єднаних Арабських Еміратів. Президент України Володимир Зеленський зазначив - шукаємо кожного, хто може бути в полон.

Популярні

Новини по темі