u-mariupoli-okupanty-prodovzhuiut-nyshchyty-istorychni-pamiatky-zashtukaturyly-unikalni-tsehliani-maskarony

У Маріуполі окупанти продовжують нищити історичні памʼятки: заштукатурили унікальні цегляні маскарони

 • 25850 переглядiв

Російські робітники заштукатурили унікальні цегляні маскарони на будинку купця Рябінкіна XIX століття в окупованому Маріуполі. Раніше загарбники демонтували барельєф на будинку Нільсена та зруйнували фігури Драмтеатру.

Жителі міста скаржаться на знищення окупантами історичних памʼяток Маріуполя. Зокрема, на будинку купця Рябінкіна за адресою Георгіївська, 11 російські робітники заштукатурили унікальні цегляні маскарони, передає УНН із посиланням на повідомлення Маріупольської міської ради.

Деталі

За даними міської ради, будинок було побудовано ще у ХІХ столітті. Його прикрашали маскарони – скульптурні прикраси на стінах, що мають вигляд обличчя людини, тварини чи фантастичної істоти.

Окупанти активно будують фортифікації на трасі Маріуполь - Донецьк24.07.24, 18:04

"Ніде не штукатурять маскарони. Усі залишають їх або литими або виконаними в техніці різьблення каменю. Деколи нам здається, що мінбуд рф проводить якийсь експеримент у Маріуполі, цілі якого недостатньо зрозумілі", – написали у місцевому телеграм-каналі.

Маріупольці скаржаться, що вже місяць каналізаційні стоки течуть до моря13.05.24, 12:44

Раніше загарбники вже демонтували оригінальний барельєф на будинку архітектора Нільсена. На вулиці Митрополитській, 38 під час так званого "ремонту" зникли оригінальні дерев'яні двері ХІХ століття. А у квітні під час так званої відбудови Драмтеатру російським підрядником були зруйновані фігури. На них обвалився карниз фронтону.

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі

Офіційно: Артем Довбик гравець римської “Роми”

 • 13048 переглядiв