u-lvovi-likari-vydalyly-odrazu-3-pukhlyny-na-nozi-v-divchynky

У Львові лікарі видалили одразу 3 пухлини на нозі в дівчинки

 • 12653 переглядiв

Хірурги дитячої лікарні святого Миколая у Львові успішно прооперували 17-річну пацієнтку з хворобою Реклінгхаузена. Лікарям вдалося видалити три пухлини з її ноги малоінвазивним методом.

Хірурги з дитячої лікарні святого Миколая у Львова, успішно прооперували 17-річну пацієнтку, яка страждала на спадкову хворобу - хворобу Реклінгхаузена. Лікарям вдалося видалити три пухлини з її ноги.

Пише УНН з посиланням на Львівську міську раду.

Дівчина з Вінниці Ангеліна Малишева бореться з хворобою Реклінгхаузена або нейрофіброматозом І типу з чотирирічного віку, коли їй вперше поставили цей діагноз.

Це важке спадкове захворювання, що зазвичай проявляється від раннього віку "кавовими плямами" на шкірі і призводить до розвитку численних пухлин на шкірі, кістках та в нервовій системі, що можуть з часом стати злоякісними.

У віці восьми років Ангеліні видалили кілька пухлин у лівій нозі, серед яких була пухлина довжиною 15 см. Нещодавно дівчина знову відчула біль у тій же нозі, що супроводжувалося втратою чутливості у нижній частині кінцівки, що ускладнювало ходьбу.

Сім'я звернулася по допомогу до львівських спеціалістів лікарні святого Миколая, де онкогематологи виявили три нові пухлини. Аби забезпечити безболісність і безпеку оперативного втручання, Ангеліні провели блокаду стегнового і сідничного нервів за допомогою апарату Stimuplex, який дозволяє візуалізувати судини. Пухлини було видалено малоінвазивним методом через три проколи, і операція пройшла успішно.

Після операції Ангеліна вже могла прогулюватися центром Львова зі своєю матір'ю.

Нагадаємо

Три життя врятувала жінка з Буковини, родичі якої згодилися на посмертну донацію органів. У Національному Науковому Центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова розповіли, як вдалося доправити до Києва донорську печінку та які пересадки виконали колеги із Чернівців та Львова.

Популярні

Новини по темі

Сили оборони збили російський Су-34 над курською областю

 • 21438 переглядiв