u-luhanskii-oblasti-okupanty-zavdaly-aviaudar-po-nevskomu-a-pidriadnyky-kydaiut-robitnykiv-v-okupovanykh-sievierodonetsku-ta-rubizhnomu-v-alchevsku-ne-vystachaie-medykamentiv-dlia-shvydkoi-dopomohy

На Луганщині окупанти завдали авіаудар по Невському, в окупованому Алчевську не вистачає ліків для "швидкої" - ОВА

 • 19306 переглядiв

У Луганській області минулої доби російські війська завдали по Невському авіаційний удар, а на окупованих територіях у Сєвєродонецьку та Рубіжному російські підрядники залишили будівників без грошей, в Алчевську не вистачає медикаментів для "швидкої допомоги", повідомив у понеділок голова Луганської ОВА Артем Лисогор, пише УНН.

Деталі

"Минулої доби небезпечно було в Невському – село атакувала ворожа авіація. Ще один удар з повітря окупанти завдали по Білогорівці. Там, а також у Серебрянському лісництві, точилися бойові дії. Артилерією та мінометами загарбники поцілили по Стельмахівці, Греківці, Куземівці", – поінформував Лисогор у Telegram.

Зі слів голови ОВА, у неділю жителям Новолюбівки, Невського та Макіївки роздали 33 продуктових набори – по одному на родину. Пакунки напередодні підвезли волонтери.

В окупованому Сєвєродонецьку, за даними голови ОВА, дедалі частішими стають випадки зі зникненням підрядників або відсутністю в них коштів. "Про останнє кажуть найманим працівникам по завершенні певної частини робіт", - зазначив він.

"Те саме коїться й у сусідньому Рубіжному, але там показове відновлення лише нещодавно розпочали і майже одразу зрозуміли, що місцеве населення готове працювати і за гуманітарку. Гроші у так званій "лнр" – це не обов'язково, вважають росіяни", - вказав Лисогор.

Більшає, з його слів, кількість нарікань на роботу служби екстреної медичної допомоги на окупованій території. "Причини несвоєчасного виїзду – нестача персоналу, відсутність палива. У прифронтових населених пунктах – ще й неможливість швидко її викликати через відсутність мобільного зв’язку", - повідомив Лисогор.

"В Алчевську зі зв’язком все добре. Але у бригад все частіше відсутні необхідні медикаменти, потрібні при невідкладній допомозі. Лише приїдуть і щось порадять", - зазначив голова ОВА.

На окупованій Луганщині є проблеми з медичним забезпеченням населення - ОВА19.04.24, 15:03

Популярні

Новини по темі

З середини травня Україну чекає важка ситуація - Буданов

 • 34805 переглядiв

Ворог вночі обстріляв одну з громад Сумщини

 • 29915 переглядiв

Армія рф вбила одного жителя Донеччини, ще шістьох поранила

 • 26227 переглядiв

Ворог уночі атакував Одещину - Кіпер

 • 23686 переглядiв

Бійці ССО ударом HIMARS знищили "Гіацинт-С" на окупованому Півдні

 • 30247 переглядiв