ukenru
u-lnr-zayavili-pro-zatrimannya-lideriv-pidpilnogo-ugrupuvannya-natsbatalyonu-azov

У "ЛНР" заявили про затримання лідерів підпільного угрупування нацбатальйону "Азов"

 • 12882 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Співробітники "міністерства держбезпеки" самопроголошеної Луганській народної республіки заявили, що затримали у Луганську лідерів підпільного угрупування українського нацбатальона "Азов". Про це повідомила журналістам керівник так званої прес-служби "міністерства" Євгенія Любенко, передає УНН із посиланням на РІА "Новости".

Є.Любенко уточнила, що йдеться про фанатів футбольного клубу "Зоря", які називають себе "Ультрас Чорно-Бiлi" і "займаються пропагандою ідеології крайнього націоналізму, розпалюванням міжнаціональної ворожнечі і розвідувальними операціями на території республіки".

Співробітники "МДБ ЛНР" затримали лідерів ультрас - Владислава Овчаренка та Артема Ахмерова, "проти них порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство", додала керівник "прес-служби".

За інформацією ЗМІ, "слідство" нібито встановило, що В.Овчаренко і А.Ахмеров були завербовані співробітником головного управління розвідки Міноборони України з позивним "Великий і Злий", "вони передавали інформацію, що становить державну таємницю, зберігали символіку батальйону "Азов", "Правого сектора", ФК "Зоря" ("Ультрас Чoрно-Бiлi"), поширювали неонацистську літературу".

У "прес-службі" уточнили, що "угруповання фінансували українські спецслужби і праворадикальні організації".

"В даний час проводяться перевірки на можливу причетність членів угруповання до коректування артилерійського вогню по Луганську в 2015 році, до масових вбивств на Майдані в Києві, в одеському Будинку профспілок, до провокацій і нападів на активістів під час проведення референдуму про незалежність ЛНР", - доповнила Є.Любенко.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП