u-livii-na-tli-vnutrishnoho-protystoiannia-prokuratura-maie-namir-zaareshtuvaty-nenazvanoho-ministra-nafty

У Лівії, на тлі внутрішнього протистояння, прокуратура має намір заарештувати неназваного міністра нафти

 • 15021 переглядiв

У Лівії генпрокурор розпорядився заарештувати неназваного міністра нафти за поведінку, несумісну з посадою. На тлі цього NOC призупинила видобуток на найбільшому родовищі країни через форс-мажор.

Лівія володіє найбільшими запасами нафти в Африці, проте в країні тривають заворушення. За даними Bloomberg, генеральний прокурор Лівії наказав заарештувати міністра нафти країни, - проте незрозуміло, хто наразі обіймає цю посаду, передає УНН.

Деталі

Головний прокурор Лівії наказав заарештувати міністра нафти країни: того звинувачують у поведінці, "несумісній" із посадою.

Хто нині обіймає цю посаду, - на тлі політичних потрясінь, достеменно незрозуміло.

Тим часом, Національна нафтова компанія Лівії (NOC) оголосила про припинення видобутку нафти на найбільшому родовищі країни на півдні Лівії.

Енергетична криза в Європі закінчилася, вважає керівник Shell01.08.24, 17:57

Компанія послалася на "форс-мажорні обставини", які означають, що вона звільняється від відповідальності в разі невиконання контрактів на поставку, повідомляє Міжнародне французьке радіо.

Доповнення

Закриття турбує європейські ринки, особливо з огляду на кризу на Близькому Сході.

Довідково

У 2023 році Лівія, найбільший запас нафти в Африці, стала першою за видобутком, випередивши Нігерію. Країна дуже приваблива тим, що її нафта знаходиться дуже близько до поверхні, а барель її видобутку коштує всього 1 долар.

Ціни на нафту продовжують зростати через напруженість на Близькому Сході – Reuters08.08.24, 09:55

Популярні

Новини по темі