u-kyivskomu-zooparku-zhytymut-shtatni-sovy-hur

У Київському зоопарку житимуть "штатні" сови ГУР

 • 11749 переглядiв

Військові 92-ї бригади ЗСУ врятували двох совенят на Харківщині. Птахів передали до Київського зоопарку, де вони житимуть у спеціальному авіарії.

До Київського зоопарку представники Головного управління розвідки передали двох совенят, яких знайшли військові у зруйнованому обстрілами будинку на звільненій території Харківщини. Про це УНН повідомляє з посиланням на ГУР МО.

1 серпня 2024 року представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України передали до Київського зоопарку двох совенят ― тепер вони житимуть у спеціальному авіарії

- йдеться в повідомленні.

 Птахів звуть Арей та Маґура, і їхня історія могла б завершитись трагічно, якби не воїни 92-ї окремої штурмової бригади ЗСУ.

"Під час бойового завдання поблизу села Липці Харківської області бійці роти ударних безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБ знайшли совенят  у зруйнованому обстрілами будинку на звільненій території", - зазначається в повідомленні.

 Вони перебували у клітці голодні та виснажені ― їх  евакуювали із зони бойових дій.

 "Врятували двох совенят, які без українських захисників загинули б. Власне, наші воїни рятують життя не тільки українських людей, але і братів наших менших", ― сказав представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Зазначається, що оскільки сова ― символ Воєнної розвідки України, воїни 92-ї бригади передали врятованих птахів під опіку начальника ГУР МОУ Кирила Буданова.

  Він вирішив, щоб Арей і Маґура знайшли новий дім у Київському зоопарку.

"Це позиція генерала Буданова, що це має бути спільна радість. І українські діти, насамперед, матимуть можливість спілкуватися з українськими совками", — зазначив Юсов.

Представник ГУР МО України висловив вдячність працівникам столичного зоопарку, для яких реабілітація евакуйованих із передової тварин стала одним із ключових напрямків роботи.

Я дуже радий тому, що хлопці спрацювали дуже класно, передали нам цих тварин. У них все буде добре ― 100%. Ми реабілітуємо тварин, адаптуємо і намагаємось навіть у такі важкі часи зробити все, щоб у них все було добре

- сказав гендиректор Київського зоопарку Кирило Трантін.

Доповнення

На Одещині військові врятували травмованого підсоколика.

Популярні

Новини по темі

У Київському зоопарку житимуть "штатні" сови ГУР

 • 11749 переглядiв

72% українців за проведення виборів після війни - опитування

 • 17155 переглядiв

У НКРЕКП сьогодні може бути нове призначення - нардеп

 • 18942 переглядiв

Галкін підтримав перейменування вулиць в Одесі

 • 13313 переглядiв