u-kyievi-mozhut-pereimenuvaty-vulytsiu-na-chest-zahybloho-pilota-dzhusa

У Києві можуть перейменувати вулицю на честь загиблого пілота "Джуса"

 • 26706 переглядiв

Влада Києва розглядає можливість перейменування вулиці на честь загиблого пілота Андрія Пільщикова. Для цього потрібно подати пропозицію з обґрунтуванням та згодою родичів.

Одну з вулиць в Солом'янському районі Києва можуть перейменувати на честь загиблого військового пілота Андрія "Джуса" Пільщикова. Про це йдеться у відповіді міського голови Києва Віталія Кличка на відповідну петицію, передає УНН.

Деталі

Автор петиції пропонував перейменувати на честь загиблого пілота вулицю Зеленогірську, оскільки вона походить від назви однойменного російського міста.

Міська влада загалом підтримала ідею перейменування, проте вказала, що походження назви цієї вулиці не встановлене і немає офіційного висновку, чи належить вона до російської імперської символіки. Тобто рішення визначатимуть не за законом про декомунізацію.

Тепер для перейменування треба подати пропозицію з обґрунтуванням, інформаційну довідку про Андрія Пільщикова й письмову згоду родичів. 

Доповнення

Військовий пілот винищувача МіГ-29 капітан Андрій Пільщиков від початку повномасштабного вторгнення Росії здійснив сотні бойових вильотів. Йому присвоєно військове звання "майор" (посмертно), також посмертно він отримав й Орден "За мужність" II ступеня.

Нагадаємо

"Джус" та ще двоє пілотів з Васильківського загону загинули на Житомирщині. Удень 25 серпня там зіткнулися навчальні літаки Л-39. ДБР розслідує обставини авіакатастрофи. Попередня кваліфікація: порушення правил польотів або підготовки до них.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні ворог атакував автобус, постраждалих немає

     • 17213 переглядiв