u-kyievi-cholovik-pidirvav-hranatu-u-dvori-pravookhorontsi-zatrymaly-pidozriuvanoho

У Києві чоловік підірвав гранату у дворі: правоохоронці затримали підозрюваного

 • 12210 переглядiв

16 липня 26-річний киянин підірвав гранату в житловому районі, пошкодивши автомобіль і вікна квартири, але ніхто не постраждав. Правоохоронці вже затримали чоловіка - йому висунули звинувачення в хуліганстві і незаконному поводженні з боєприпасами.

У ніч на 16 липня невідомий підірвав гранату у житловому кварталі Дніпровського району столиці. Київські правоохоронці вже затримали підозрюваного. Про це пише УНН з посиланням на заяву Нацполіції.

Деталі 

У відомстві розповіли, що 16 липня, близько першої ночі надійшло повідомлення про те, що в одному з дворів стався вибух, внаслідок якого було пошкоджено припаркований автомобіль та вікна на першому та другому поверсі багатоквартирного будинку.

Потерпілих внаслідок інциденту немає. 

За вказаною адресою оперативний черговий негайно скерував слідчо- оперативну групу головного та територіального управлінь поліції, вибухотехніків та кінолога зі службовою собакою. На місці події правоохоронці з’ясували, що вибух стався внаслідок підриву бойової гранати.

Проведеними першочерговими оперативними заходами поліцейські встановили та затримали порушника – ним виявися 26-річний місцевий мешканець. Поліцейські з’ясували, що зловмисник взяв гранату у 36-річного знайомого та підірвав її. За місцем проживання товариша правоохоронці провели обшук, де вилучили гранатометні постріли "ВОГ" та набої різного калібру. Поліцейські його також затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України

- резюмували в Нацполіції.

Зазначається, що наразі розпочато кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження з бойовими припасами). 

Слідчі Дніпровського управління поліції готують затриманим повідомлення про підозру та будуть клопотати перед судом про те, щоб фігуранти на час слідства перебували під вартою.

Фігурантам загрожує від двох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо

7 липня повідомлялося, що у Луцьку на вулиці Ковельський невідомий чоловік з вікна автомобіля кинув у людей гранату. Згодом правоохоронці встановили особу, яка 7 липня кинула гранату на проїжджу частину у Луцьку, й затримали чоловіка.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

Популярні

Новини по темі