u-korabelniy-avariyi-bilya-italiyskogo-ostrova-lampeduza-zaginula-41-lyudina

У корабельній аварії біля італійського острова Лампедуза загинула 41 людина

 • 296530 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. В результаті трагічного інциденту, щонайменше сорок один мігрант загинув під час корабельної аварії біля італійського острова Лампедуза, повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

41 людина загинула під час корабельної аварії біля італійського острова Лампедуза, повідомила місцевим ЗМІ група людей, що вижила. Четверо врятованих – троє чоловіків і жінка, вихідці з Кот-д'Івуару та Гвінеї, таки досягли Лампедузи в середу.

За їхніми словами, човен, довжиною близько 7 м, вийшов зі Сфаксу в четвер минулого тижня, перевозив 45 осіб, в тому числі трьох дітей. Він затонув через кілька годин після того, як його вдарила велика хвиля. Повідомляється, що рятувальні жилети були лише у 15 осіб.

Вони додали, що їх врятувало вантажне судно, а потім перевели на судно італійської берегової охорони. Італійська берегова охорона повідомила про дві корабельні аварії в цьому районі в неділю, але не ясно, чи це судно є одним з них.

Додамо

Цього року вже понад 1800 людей загинули під час перетину кордону з Північної Африки до Європи. Влада Тунісу заявляє, що Сфакс, портове місто, розташоване приблизно за 130 км від Лампедузи, є популярними воротами для мігрантів, які шукають безпеки і кращого життя в Європі, зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останні десять днів на берег Тунісу викинуло 210 тіл мігрантів

Впродовж багатьох років мігранти сідають на непридатні для плавання судна контрабандистів, щоб здійснити ризикований перетин Середземного моря, намагаючись досягти південноєвропейських берегів.

Президент Тунісу Каїс Сайєд і голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підписали угоду про «стратегічне партнерство», яка містить домовленості щодо руйнування бізнес-моделі контрабандистів і торговців людьми, посилення прикордонного контролю та покращення реєстрації та повернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС хоче надати понад 1 млрд євро допомоги Тунісу через сплеск міграції

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нардеп від "Слуги народу" Гунько отримав підозру – САП

     • 345755 переглядiв

    На півдні Іспанії третя хвиля спека цього року

     • 99820 переглядiв