u-konhresi-ssha-ochikuiut-shcho-na-samiti-nato-ukraina-otrymaie-dozvil-byty-po-vsii-terytorii-rf

У Конгресі США очікують, що на саміті НАТО Україна отримає дозвіл бити по всій території рф

 • 54600 переглядiв

На саміті НАТО американські конгресмени очікують, що союзники погодяться дозволити Україні використовувати західну зброю для нанесення ударів всередині Росії, в тому числі по її енергетичній інфраструктурі та нафтогазових родовищах, щоб зупинити військову машину Кремля.

У Конгресі США очікують, що на саміті НАТО союзники погодять позицію та дозволять Україні використовувати західну зброю для завдання ударів всередині  території рф. Про це заявив конгресмен-демократ Джейк Окінклосс, передає Голос Америки, пише УНН.

Деталі

Хотілося б агресивнішої заяви щодо дозволу бити по території Росії, зокрема по енергетичній інфраструктурі

- сказав конгресмен.

Він висловив сподівання, що Україні дозволять "завдавати ударів у будь-який час і будь-де всередині Росії будь-якою зброєю". Окінклосс впевнений, що українці повинні бити не лише по місцях дислокації російських військ і промисловій базі їхньої воєнної машини, а "найголовніше – по їхній енергетичній інфраструктурі".

Підтримка України - в центрі уваги під час відкриття саміту НАТО09.07.24, 17:20

Також він підкреслив, що дозвіл Києву завдавати ударів будь-де всередині росії підтримує "більшість Конгресу".

На його думку, завдяки цьому Україна зможе спинити російську енергетику, яка  воєнну машину кремля.

Нам потрібно зробити дві взаємодоповняльні речі. Перша – завдати ударів по нафтових і газових родовищах. Ремонт таких речей дуже дорогий, і потрібно дуже багато часу, щоб знову їх запустити. По-друге - нам доведеться посилити санкції на найважливіші ресурси, необхідні для відновлення цих родовищ

- пояснює Джейк Окінклосс.

Конгресмен-республіканець Майкл Маккол, голова комітету Палати представників із закордонних справ, також сподівається, що країни НАТО після саміту у Вашингтоні "вийдуть більш єдиними, ніж будь-коли".

Він також наголосив, що союзники не повинні "зв'язувати Україні руки за спиною".

Заради Бога, дайте їм те, що їм потрібно... Нехай досягнуть перемоги... Вони дуже досвідчені. Вони дуже загартовані в боях

- впевнений конгресмен.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна працює над отриманням дозволу від США використовувати американську далекобійну зброю по військових аеродромах рф.

Україну саміті НАТО чекають позитивні новини: посолка США в Альянсі анонсувала передачу Patriots09.07.24, 15:17

Популярні

Новини по темі