u-kharkovi-zatrymaly-ahenta-rf-yakyi-poliuvav-na-sekretnu-dokumentatsiiu-ukrainy

У Харкові затримали агента рф, який "полював" на секретну документацію України

 • 18192 переглядiв

У Харкові затримано агента російської розвідки, який збирав дані для ракетних ударів по секретних сховищах документації. Шпигун працював у банку та намагався отримати інформацію через знайому в держустанові.

Правоохоронці затримали шпигуна воєнної розвідки рф, який готував нову серію ракетно-бомбових ударів по Харкову. Основними цілями ворога були секретні місця зберігання важливої документації технічного характеру. Про це пише УНН з посиланням на СБУ.

Деталі

Слідчі з'ясували, що окупанти сподівалися знищити технологічні документи, плани та креслення, які зберігаються у цих сховищах і необхідні для відновлення промислових підприємств області.

Контррозвідка СБУ викрила шпигуна ще на початковому етапі його злочинної діяльності. Завдяки цьому було задокументовано кожен його крок, а на фінальному етапі спецоперації – затримано у власному помешканні.

За даними слідства, шпигун був на прямому зв’язку з представником головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як гру). Комунікацію підтримували через анонімний чат у месенджері.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено російський паспорт, автомобільний відеореєстратор з відзнятими кадрами військових об’єктів та мобільні телефони із доказами спілкування з агресором.

СБУ: затримали агента фсб, який допомагав рашистам готувати новий наступ на Харківщину16.05.24, 10:48

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: - ч. 1 ст. 114 (шпигунство) та ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ, вчинене з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України)

- підсумували в СБУ.

Чоловіку загрожує 15 років тюрми з конфіскацією майна. Наразі він перебуває під вартою.

Доповнення

Зазначається, що російська спецслужба завербувала підозрюваного, який проживає у Харкові та працює в міському відділенні популярного банку.

Для отримання координат цілей фігурант "втемну" намагався використати свою знайому – працівницю однієї з місцевих держустанов, яка має доступ до таємної інформації. Під виглядом побутового спілкування у месенджері росіянин випитував у жінки про місця розташування таємних сховищ документації.

Крім того, у ході розслідування було встановлено, що фігурант одночасно розвідував пункти базування Сил оборони у Харкові. Для цього він регулярно об’їжджав місто на власному авто та фіксував локації українських захисників на прихований відеореєстратор.

Нагадаємо

Служба безпеки України повідомила про затримання у Чернівцях агента фсб, який шпигував на Буковині під "прикриттям" кур’єрської доставки.

Популярні

Новини по темі