u-kanadi-bilshe-sotni-yevreiskykh-ustanov-otrymaly-povidomlennia-pro-zaminuvannia

У Канаді більше сотні єврейських установ отримали повідомлення про замінування

 • 19397 переглядiв

Близько 125 єврейських установ по всій Канаді отримали ідентичні електронні листи з погрозами вибуху. Поліція розпочала розслідування.

По всій Канаді близько 125 єврейських установ отримали електронні листи про замінування, поліція розпочала розслідування. Про це повідомляє CBC News, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що усі електронні листи були ідентичними та містили погрози насильницької смерті із застосуванням вибухівки. Перший дзвінок про електронний лист з погрозами надійшов о 7:10 ранку з синагоги в Гемпстеді, згодом з'явилися й інші повідомлення.

Поліція Монреаля розмістила свої підрозділи в частині синагог. Також правоохоронці перевірили їх на наявність підозрілих пакунків та осіб. Вони нічого не виявили. Невдовзі поліція Торонто, регіона Йорк, Гамільтона, Оттави і Калгарі оприлюднила заяви, підтверджуючи, що синагоги та інші єврейські організації отримали електронного листа і що до кожної з них були направлені співробітники. Усі вони заявили, що вибухівки не було знайдено.

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо відреагував.

Я обурений повідомленнями про те, що понад 100 єврейських установ по всій Канаді стали сьогодні мішенню для погроз. Це кричущий антисемітизм,

- написав він у соцмережі X.

Канада надасть Україні гуманітарну допомогу на суму 5,7 млн дол, приділивши увагу дітям21.08.24, 16:46

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Дія.Підпис: як з першого разу успішно пройти перевірку

     • 19330 переглядiв

    Війська рф з півночі запустили ударні дрони по Україні

     • 25149 переглядiв

    Прем'єр Індії Моді прибув до Польщі з дводенним візитом

     • 19058 переглядiв