u-dovgostrokoviy-perspektivi-ukrayina-ne-mozhe-ne-buti-chastinoyu-yes-fon-der-lyayen

У довгостроковій перспективі Україна не може не бути частиною ЄС - фон дер Ляєн

 • 944270 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю Le Temps заявила, що вітає прогрес України на шляху вступу до Європейського Союзу та не може уявити, що країна не буде частиною ЄС через 20-30 років. Водночас вона зауважила, що не може дати точні часові рамки, коли це відбудеться, передає УНН.

Цитата

"Я не можу дати вам часові рамки, це процес, заснований на заслугах. Але Україна проводить ті реформи, які від неї вимагають. Ми поставили сім умов: дві виконано, а щодо інших п’яти досягнуто прогресу... Все залежить від реального прогресу реформ і наших внутрішніх процедур", - повідомила вона.

Деталі

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що прагнення України стати членом ЄС відкрило "широку програму реформ". Вона розповіла, що Брюссель і Київ тісно співпрацюють щодо вдосконалення судової системи, боротьби з корупцією, а також проти відмивання брудних грошей, за свободу преси.

"Українці провели неймовірні реформи, перебуваючи у стані війні. Я дуже захоплююся тим, що їм вдається провести цей парламентський процес. Вони мають великі проблеми з корупцією і знають, що мають унікальну можливість завоювати довіру донорів і приватного сектору", - наголосила президентка Єврокомісії.

За її словами у середу, 21 червня, Комісія представила усний документ про хід переговорів, а у жовтні представить "дуже важливий" письмовий звіт про всі країни, які хочуть приєднатися до Євросоюзу.

"Ми говоримо не лише про Україну, а й про Балкани. Заглядаючи вперед на двадцять-тридцять років, чи можемо ми уявити, що цей регіон не є частиною Європейського Союзу? Інакше він потрапив би під вплив росії та Китаю. Чи справді цього ми хочемо? Війна є таким переломним моментом, що ми більше не можемо приймати нерішучий підхід: у довгостроковій перспективі неможливо, щоб Україна та Балкани не інтегрувалися в ЄС", - підсумувала фон дер Ляєн.

Нагадаємо

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що не має жодного сумніву, що Україна стане частиною європейської сім'ї. Вона заявила, що обов'язком країн ЄС є інвестувати в Україну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На відновлення України партнери нададуть 50 млрд доларів

     • 811450 переглядiв