ukenru
u-dot-znaiut-khto-stoit-za-brudnoiu-informatsiinoiu-kampaniieiu-proty-nykh-chekaiut-vysnovky-pravookhorontsiv

У ДОТ знають, хто стоїть за "брудною" інформаційною кампанією проти них. Чекають висновки правоохоронців

 • 21823 переглядiв

У ДОТ знають, хто стоїть за "брудною" інформаційною кампанією проти них.

За "брудною" інформаційною компанією проти "Державного оператора тилу" стоять люди, які пов’язані з однією з фірм, що раніше виконувала контракти Міноборони із постачання харчування для ЗСУ. Про це повідомив гендиректор ДОТ Арсен Жумаділов в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

Деталі

"Я дуже сподіваюся, що правоохоронні органи дадуть належну оцінку діям всіх тих, хто у це включився на останніх етапах. Тобто, одна справа, коли ти не береш участь в процедурах  - це твоє рішення, але інша справа, коли ти намагаєшся тиснути на інших учасників ринку, щоб вони не виходили на ці процедури, щоб вони не пропонували свою продукцію, погрожуєш тощо. Я сподіваюсь, що така поведінка буде належно оцінена з боку правоохоронних органів, і коли вони вийдуть на певні слідчі дії, підозри тощо, такі прізвища стануть відомі. Це люди, які стоять за одним із постачальників", - зазначив Жумаділов.

Два мільярди гривень економії бюджетних коштів: в ДОТ назвали продукти харчування, по яких постачальники зменшили ціни20.03.24, 17:11 • [views_0]

Додав, що фірми, які блокували проведення тендерів із постачання продуктів харчування до української армії, звикли отримувати надприбутки і хотіли залишити цю систему.

"Вони звикли до того, що вони отримують надприбутки. У наших контрактах, звісно, ті господарюючі суб’єкти, які законтрактовані, вони, мабуть, будуть отримувати певний прибуток, але це не буде надприбуток через механізми щодо контролю ціни, і щодо контролю реального руху товарів. Але це не будуть надприбутки, це не буде 30-40 і більше відсотків від вартості контракту.

У нас стояла задача до 15 березня укласти контракти за новою моделлю відносин із постачальниками. Ми цю задачу виконали. Наразі ми заходимо в етап виконання контрактів", - підсумував гендиректор ДОТ.

Контекст

Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову щодо оскарження вимог, встановлених у проєкті договору про закупівлю продуктів харчування для ЗСУ.

Зокрема, позивач оскаржував вимоги щодо зобов'язання постачальників вчасно реєструвати податкові накладні та надавати замовнику можливість перевіряти умови зберігання продуктів харчування, що постачатимуться військовослужбовцям.

Після цього фірми, які підозрюються у змові, знялися з тендерів.

Раніше Колегія Шостого апеляційного адміністративного суду за позовом фірми "Трейд Граніт Інвест" своїм рішенням скасувала умову про заборону участі в тендерах тих постачальників, які не виконали свої зобов'язання перед Міністерством оборони України в 2022-2023 роках.

Через це "Державний оператор тилу" був змушений скасувати 11 тендерів.

Фірма "Трейд Граніт Інвест" скоріш за все причетна до потужної інформаційної атаки на нову команду Міноборони та ДОТ, за якою міг стояти зрадник України віктор медведчук.

Відсутність логіки: ДОТ намагаються критикувати за те, що українські бійці не будуть голодними15.03.24, 14:36 • [views_0]