ukenru
u-derzhstatistiki-povidomili-na-skilki-podorozhchalo-budivnitstvo-za-rik

У Держстатистики повідомили на скільки подорожчало будівництво за рік

 • 4856 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. У порівнянні з 2015 роком вартість на будівельно-монтажні роботу у 2016 році зросла на 9,2%. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Державної служьи статисики України.

Найбільше зросли ціни на будівельно-монтажні роботи в сфері будівництва трубопроводів та комунікацій – на 14,8%. Значно менше зростання цін зафіксоване у сфері будівництва транспортних споруд – на 6,6%.
Зауважимо, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частини Донбасу.

Нагадаємо, на думку експертів, саме розвиток будівельної галузі — шлях виходу з економічної кризи, адже кожна інвестована у будівництво гривня приносить державі у п’ять разів більше.

В Україні, після деякого спаду, сфера будівництва пожвавилась та продовжує розвиватися доволі активними темпами. Наприклад, найбільший столичний забудовник ПАТ “ХК “Київміськбуд” ввів в експлуатацію протягом 2016 року понад 300 тис. кв. м житла, паркінгів, комерційних площ. Загалом холдинг ввів в експлуатацію на 10% більше площ у порівнянні з 2015 роком.

Українські Національні Новини

Економіка