u-derzhmytsluzhbi-rozpovily-za-yakykh-umov-enerhoobladnannia-zvilniaietsia-vid-opodatkuvannia-v-poshtovykh-ta-ekspres-vidpravlenniakh

У Держмитслужбі розповіли, за яких умов енергообладнання звільняється від оподаткування в поштових та експрес-відправленнях

 • 23216 переглядiв

Держмитслужба роз'яснила умови звільнення від оподаткування енергообладнання в поштових та експрес-відправленнях. Для пільгового оформлення необхідно надати повну інформацію про товар та вказати код пільги.

У Державній митній службі розповіли, за яких умов товари в поштових та експрес-відправленнях звільняються від оподаткування, пише УНН.

Деталі

З 27 липня 2024 року набрали чинності Закони України № 3853-IX та № 3854-IX від 16 липня 2024 року, які передбачають звільнення від сплати ввізного мита та податку на додану вартість при ввезенні в Україну певних товарів.

Згідно з цими законами, митне оформлення товарів, таких як інвертори, сонячні панелі та електрогенератори (бензинові або газові), звільняється від оподаткування. Це стосується також товарів, що переміщуються або пересилаються на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Ці товари звільняються від оподаткування лише за умови, що поштовий оператор, експрес-перевізник або декларант заявить усі необхідні відомості про товар: назву, комерційний опис, маркування, технічні дані та код товару згідно з УКТЗЕД, зазначить код пільги та проведе розрахунок митних платежів із застосуванням звільнення.

У Держмитслужбі наголошують, що декларантом міжнародних поштових відправлень виступає оператор поштового зв’язку, а для міжнародних експрес-відправлень – отримувач відправлення або експрес-перевізник.

Спочатку товар декларується, потім митниця отримує декларацію з необхідним набором даних та проводить митне оформлення. Якщо під час декларування не вказано необхідний набір інформації або пільгу, передбачену Законами № 3853-IX та № 3854-IX, митниця не зможе здійснити пільгове митне оформлення, і товар буде оформлено з нарахуванням митних платежів на загальних підставах.

Декларанти, тобто експрес-перевізники або поштові оператори, можуть отримувати всю необхідну інформацію від відправника або отримувача товару в Україні.

Тож, якщо ви очікуєте такий товар і вам надійшло звернення від операторів доставки (через е-mail,повідомлення на номер телефону/в мобільному додатку операторів доставки, телефонні дзвінки тощо) радимо оперативно надавати їм необхідну інформацію для митного оформлення товару: назву, найменування, комерційний опис, маркування та технічні дані, код товару згідно з УКТЗЕД (за можливості), комерційні документи, що підтверджують вартість товару, документи про оплату та інше

- додали у Держмитслужбі.

Нагадаємо

З 27 липня, набрали чинності закони, які передбачають скасування податку та мита на ввезення товарів, необхідних у виробництві, чи ремонті машин механізованого розмінування, а також для обладнання для енергетики

Ірина Колеснік

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні відключати світло не планують

 • 22735 переглядiв