u-derzhdepi-ssha-nagadali-ukrayini-pro-neobkhidnist-zalishatisya-na-shlyakhu-reform

У держдепі США нагадали Україні про необхідність залишатися на шляху реформ

 • 9194 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Одним із пріоритетів державного секретаря США Рекса Тіллерсона є залучення українців до того, щоб залишатися на шляху реформ, особливо створення антикорупційного суду і реформи енергетичного сектора, зокрема, щодо газових тарифів. Про це на комітетських слуханнях в сенаті США заявив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Весс Мітчелл, передає УНН.

"Це величезний пріоритет для держсекретаря (Рекса Тіллерсона - ред.), він неодноразово заявляв про це. Я також повинен відзначити це, аплодуючи української Раді, уряду і народу щодо тих величезних успіхів, яких вони досягли в реформах в період з 2014 року", - сказав він.

За словами В.Мітчелла, ніхто не міг собі уявити такого прогресу, якого Україна досягла за такий короткий проміжок часу.

"Держсекретар Тіллерсон зауважив як один з основних пріоритетів забезпечення того, що українці, залучення українців до того, щоб залишатися на шляху реформ не лише в деяких більш простих областях, де ми бачимо прогрес, але і реформ в більш складних структурних областях. Це особливо стосується антикорупційного суду, створення антикорупційного суду і реформи енергетичного сектора, зокрема, щодо газових тарифів, які необхідні Україні для дотримання умов для наступного траншу МВФ", - зазначив він.

З його слів, він неодноразово порушував цю тему в переговорах з Президентом України Петром Порошенко, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і главою ВР Андрієм Парубієм.

"Ми також дуже тісно співпрацюємо з МВФ, щоб переконатися, що наші позиції узгоджені", - додав він.

Він також позитивно оцінив кроки України щодо пенсійної реформи, щодо формування у Нафтогазі наглядової ради, прихильності українського уряду щодо газових тарифів.

Нагадаємо, США планують ввести нові санкції щодо РФ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суд почав переобирати запобіжний захід Олені Зайцевій

     • 19987 переглядiв

    Олену Зайцеву доставили в залу суду

     • 16198 переглядiв

    Олену Зайцеву доставили в харківський суд

     • 12931 переглядiв