ukenru
u-brytanskii-rozvidtsi-rozpovily-yak-rosiiany-maskuiut-svoi-korabli-ta-litaky

У британській розвідці розповіли, як росіяни маскують свої кораблі та літаки

 • 33495 переглядiв

росіяни почали активніше маскувати свої кораблі в Чорному морі і літаки на авіабазах, але британська розвідка вважає, що ці методи навряд чи суттєво зменшать їхні втрати у війні проти України.

росіяни активніше почали маскувати  свої кораблі у Чорному морі та  літаки   на свої авіабазах . Однак, ці методи  навряд принесуть  результати та істотно знизять ворожі втрати. Про це ідеться у новому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Як зазнають у британській розвідці, у російській військовій доктрині велику увагу приділяють використанню "камуфляжу" і "маскуванню" для того, щоб убезпечити свої війська, а також приховати оперативні наміри. 

Відсутність ефективного застосування "маскування", як вказується, була однією з ключових причин невдач росії на ранніх етапах вторгнення в Україну.

російські сили, найімовірніше, докладали зусиль для збільшення і підвищення  ефективності застосування маскування, щоб компенсувати важкі втрати, понесені за останні два роки як у чорноморського  флоту, так і в повітряно-космічних силах

- вказали у британській розвідці.

У розвідці розповіли, що на російських авіабазах маскування включає в себе макети муляжів літаків і шин на крилах літаків. За повідомленнями, також є розфарбовані силуети літаків на дев'яти російських авіабазах. 

На Вінниччині правоохоронці знайшли "чорний" шахед19.03.24, 12:53 • [views_0]

У морській сфері кораблі чорноморського флоту мають чорне забарвлення носа і корми, ймовірно, для того, щоб їхні військові кораблі здавалися меншими і являли собою менш привабливу ціль.

На сторонах причалів, за даними британської розвідки, також намальовані силуети суден, ймовірно,  щоб заплутати українських операторів безпілотних літальних апаратів.

Попри ці спроби маскування, російські літаки все ще вразливі для збиття звичайними засобами, перебуваючи в повітрі, а російські кораблі як і раніше уразливі під час операцій у Чорному морі. Малоймовірно, що використання маскування призведе до істотного зниження втрат

- резюмували у британській розвідці.

Атака безпілотниками на енгельс в рф, де розміщений аеродром, робота ГУР – джерело20.03.24, 10:03 • [views_0]