u-brytanii-sklykaly-zasidannia-bezpekovoho-komitetu-pislia-zavorushen-starmer-obitsiaie-shvydki-kryminalni-sanktsii

У Британії скликали засідання безпекового комітету після заворушень. Стармер обіцяє "швидкі кримінальні санкції"

 • 20273 переглядiв

Кір Стармер провів термінову нараду з міністрами та правоохоронцями щодо припинення вуличного насильства проти шукачів притулку. Уряд планує розширити кримінальне правосуддя та розгорнути спеціально навчених поліцейських.

Прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер провів термінову нараду з міністрами та високопосадовцями правоохоронних органів, щоб покласти край дням вуличного насильства та нападам на готелі, де проживають шукачі притулку, які він назвав бандитизмом, передає УНН із посиланням на france24.

Деталі

Прем'єр-міністр зустрівся з міністрами та керівниками поліції, включно з керівником Скотленд-Ярду Марком Роулі, щоб обговорити, як придушити насильство, яке вперше спалахнуло у Саутпорті, на північному заході Англії, у вівторок.

У вихідні кілька поліцейських було поранено, а десятки людей було заарештовано, коли натовпи, кидаючи цеглу та факели, влаштували сутички з поліцейськими, спалили та пограбували магазини, розбили вікна в автомобілях і будинках.

У рамках "низки дій", які випливають із зустрічі в понеділок, уряд "розширить кримінальне правосуддя", щоб гарантувати, що "санкції будуть швидкими", - сказав Стармер ЗМІ.

Він також сказав, що "постійна армія" спеціально навчених поліцейських готова бути розгорнута для підтримки місцевих сил у разі будь-яких подальших заворушень.

"Я зосереджений на тому, щоб переконатися, що ми зупинимо цей розлад", - додав він.

Додамо

Зіткнення спалахнули в Саутпорті через день після того, як три молоді дівчата були вбиті та ще п’ятеро дітей отримали важкі поранення під час нападу з ножем на танцювальному уроці.

У соціальних мережах спочатку поширювалися неправдиві чутки про те, що нападник був мусульманином, який шукав притулку, але поліція повідомила, що підозрюваним був 17-річний хлопець, який народився в Уельсі, а британські ЗМІ повідомляли, що його батьки руандійці.

Однак це не завадило мечетям стати цілями.

Відтоді поліція заарештувала сотні людей у ​​містах по всій країні, де демонстранти проти імміграції та учасники заворушень зіткнулися з поліцією та контр-протестувальниками, зокрема групами мусульман.

Популярні

Новини по темі

Вбивство Ірини Фаріон: суд залишив підозрюваного під вартою

 • 47197 переглядiв