ukenru
u-ap-zayavili-scho-2-chergu-memorialu-zhertvam-totalitarizmu-potribno-dobuduvati-do-listopada

У АП заявили, що 2 чергу Меморіалу жертвам тоталітаризму потрібно добудувати до листопада

 • 11387 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Голова Адміністрації президента Ігор Райнін на засіданні Організаційного комітету з підготовки і проведення заходів у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-33 років в Україні заявив про необхідність суттєвого прогресу у будівництві другої черг Меморіалу жертвам тоталітаризму. Про це повідомляє прес-служба АП, передає УНН.

Райнін акцентував увагу на необхідності до листопада поточного року досягти суттєвого прогресу у будівництві другої черги Меморіалу жертвам тоталітаризму, підготувати та провести Міжнародний форум присвячений 85-м роковинам Голодомору 1932-33 років в Україні, а також низку заходів в різних країнах світу, які б належним чином висвітлили ці трагічні події в історії українського народу та вшанували пам’ять жертв трагедії.

Учасники засідання обговорили питання щодо організації у листопаді 2018 року Міжнародного форуму присвяченого 85-м роковинам Голодомору в Україні 1932-33 років, спорудження у Києві пам’ятника визначному досліднику Голодомору в Україні Джеймсу Мейсу, а також визнання світовою спільнотою – іноземними державами та міжнародними організаціями Голодомору 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу. Також були детально обговоренні питання відновлення роботи зі створення Національної книги пам’яті жертв Голодомору, проведення наукових, історичних досліджень теми організованого штучного голоду в Україні та видання історичних книг, присвячених темі Голодомору-геноциду українського народу.

Також Райнін наголосив, що Президент України наголошує на важливості і пріоритетності гідного відзначення 85-х роковин Голодомору 1932-33 років в Україні на високому державному рівні.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в свою чергу запропонував гідним чином вшанувати та увічнити пам’ять людей, які досліджували заборонену тему штучного голоду та розповідали правду про Голодомор в Україні.

Раніше повідомлялось, що реконструкція першої черги Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодоморів в Україні триватиме 10 місяців, а реконструкція та будівництво другої черги заплановано провести за два роки. 

Українські Національні Новини

Політика