u-2023-rotsi-zahynuly-45-zhurnalistiv-yaki-vykonuvaly-svoi-profesiini-oboviazky-reportery-bez-kordoniv

У 2023 році загинули 45 журналістів, які виконували свої професійні обов'язки – Репортери без кордонів

 • 29970 переглядiв

У 2023 році (за 11 місяців до 1 грудня) під час виконання професійних обов'язків було вбито 45 журналістів. Про це йдеться у щорічному звіті організації "Репортери без кордонів".

За 11 місяців 2023 року під час виконання службових обов’язків було вбито 45 журналістів. Про це йдеться у щорічному звіті групи "Репортери без кордонів", передає УНН.

Кількість журналістів, убитих під час виконання службових обов’язків, скоротилася цього року, попри загибель репортерів у секторі Гази за останні два місяці

- заявила медіа-правова група "Репортери без кордонів".

Деталі

Як зазначається, цього року загинуло найменше журналістів з 2002 року, коли кількість жертв серед журналістів становила 33 людини. В організації пояснюють зменшення кількості загиблих значним зниженням кількості смертей представників ЗМІ в Латинській Америці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через війну Ізраїлю та ХАМАСу 21 журналіст загинув та 8 було поранено - CPJ

Для порівняння, минулого року під час виконання службових обов'язків загинув 61 журналіст. А в 2012 році було вбито 140 журналістів.

Спостерігаємо регулярне зниження випадків загибелі журналістів, і ми дуже далекі від цифри 140 журналістів, які були вбиті у 2012 році та знову у 2013 році через війни в Сирії та Іраку

- зазначив генеральний секретар "Репортерів без кордонів" Крістоф Делуар.

За його словами, зниження летальних випадків також пояснюється зусиллями міжурядових та неурядових організацій по боротьбі з безкарністю, а також більшою "розсудливістю" самих журналістів.

Нагадаємо

За час повномасштабного вторгнення в Україні загинуло 63 журналісти. 14 медійників були вбиті під час виконання своїх професійних обов’язків, 9 - стали цивільними жертвами окупантів. А 40 журналістів загинули в лавах Сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині загинув журналіст французької агенції AFP

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У київській школі сталась пожежа: що відомо

     • 46355 переглядiв