turechchyna-dopomahatyme-ukraini-z-vidnovlenniam-enerhosystemy-minenerho

Туреччина допомагатиме Україні з відновленням енергосистеми - Міненерго

 • 33574 переглядiв

Туреччина надасть допомогу Україні у відновленні енергосектору та розвитку розподіленої генерації. Сторони обговорили співпрацю у постачанні обладнання та залученні турецьких фахівців для відновлення енергетичної інфраструктури.

Туреччина допомагатиме Україні з відновленням енергосектору і нарощуванням потужностей розподіленої генерації. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, пише УНН.

Деталі

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Мустафою Левентом Більгеном.

Вона розповіла пану послу про складну ситуацію в енергосистемі України, що склалася внаслідок масованих прицільних російських ударів по об‘єктах енергетичної інфраструктури.

В умовах кризової ситуації в енергетиці, коли росія постійно атакує і системно руйнує енергетичну інфраструктуру, важливим завданням є проведення ремонтів і відновлення енергооб’єктів, де це можливо, а також підвищення енергонезалежності українців через розвиток розподіленої генерації. І ми радо вітаємо участь турецьких компаній у цьому важливому процесі,

- сказала вона.

Сторони обговорили напрямки двосторонньої співпраці у відновленні українського енергосектору, постачанні необхідного обладнання та залученні технічної та експертної підтримки турецьких фахівців.

Світлана Гринчук також наголосила на важливості реалізації положень Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо

Очільник МЗС Дмитро Кулеба на засіданні Ради ЄС представив 5 напрямів допомоги енергосистемі України. Він також привітав рішення щодо використання прибутків від активів рф та подякував за новий пакет санкцій.

Популярні

Новини по темі

У Ризі відкрили будинок для українських біженців

 • 12069 переглядiв

Війська рф вдарили по Невському та Макіївці з "Градів" - ОВА

 • 23340 переглядiв