turechchina-17-osib-zvinuvacheno-v-terakti-v-stambuli-vnaslidok-yakogo-zaginuli-6-lyudey

Туреччина: 17 осіб звинувачено в теракті в Стамбулі, внаслідок якого загинули 6 людей

 • 385026 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Турецький суд ухвалив ув'язнити до суду 17 підозрюваних у зв'язку зі смертельним вибухом на вулиці в Стамбулі, звинувативши їх у посяганнях на єдність держави, навмисних вбивствах і замахах на вбивство, повідомило у п'ятницю державне інформаційне агентство Туреччини, передає УНН.

Деталі

Суд звільнив ще трьох підозрюваних із-під варти до суду, повідомляє агентство Anadolu. Він також наказав депортувати з Туреччини 29 людей, які були затримані поліцією у зв'язку з нападом.

Внаслідок вибуху 13 листопада на жвавому проспекті Істікляль у Стамбулі — популярній вулиці з магазинами та ресторанами — загинули шестеро людей, зокрема двоє дітей. Ще понад 80 людей було поранено.

Турецька влада звинуватила у вибуху заборонену Робочу партію Курдистану, або РПК, а також пов'язані з нею сирійські курдські угруповання. Групи курдських бойовиків заперечують свою причетність.

Прокуратура допитала головного підозрюваного в теракті, сирійку, яка залишила бомбу з тротилом на проспекті Істікляль.

Жінка на ім'я Ахлам Албашир повідомила слідчих, що в'їхала до Туреччини нелегально і протягом чотирьох місяців жила в будинку в Стамбулі, повідомляє агентство Anadolu.

За даними інформаційного агентства, Албашир також зізналася, що залишила сумку із вибуховим пристроєм на вуличній лаві, але заявила, що не знала, що в ній.

Очікується, що дату судового розгляду буде призначено після того, як прокурори підготують обвинувальний висновок, що може тривати місяці.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Банк Канади оголосив про випуск облігацій на підтримку України

     • 329623 переглядiв