ukenru
tsina-brent-kolyvaietsia-vyshche-86-dol-na-tli-perekliuchennia-uvahy-z-konfliktu-na-blyzkomu-skhodi

Ціна Brent коливається вище 86 дол. на тлі переключення уваги з конфлікту на Близькому Сході

 • 22649 переглядiв

Ф'ючерси на нафту марки Brent знизились в понеділок, хоча і залишились вище 86 доларів за барель, оскільки трейдери переорієнтувались на інфляційні побоювання, попри напруженість на Близькому Сході, що не вплинуло на фактичні поставки нафти.

Нафта еталонної марки Brent знизилася в понеділок у ціні, хоча залишилася вищою за 86 доларів за барель, на тлі того, як трейдери знову переключили свою увагу на інфляцію з напруженості на Близькому Сході, яка досі залишала непорушними фактичні поставки нафти, пише УНН з посиланням  на Reuters.

Деталі

На 12:27 за Грінвічем (15:27 за Києвом) ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 77 центів до $86,52 за барель.

Травневий контракт на нафту марки WTI упав на 46 центів до $82,68 за барель під час млявих торгів. Більш активний червневий контракт упав на 72 центи до $81,5 за барель.

Обидві еталонні марки зросли в ціні більш ніж на 3 долари за барель рано вранці в п'ятницю після того, як в іранському місті Ісфахан пролунали вибухи. Але звелися нанівець після того, як Тегеран применшив інцидент і заявив, що не планує вживати заходів у відповідь.

Реакція ринку є ще одним прикладом того, що розумно очікувати на тривале зростання цін на нафту тільки в тому випадку, якщо Ормузька протока - найважливіша нафтова артерія у світі, через яку здійснюється п'ята частина світових поставок - буде порушена або Саудівська Аравія безпосередньо втягнута в конфлікт, відзначив Тамаш Варга із нафтового брокера PVM.

Тим часом, як показав аналіз Reuters, значні запаси деяких найбільших сортів нафти обмежують вплив конфлікту на Близькому Сході на нафтові ф'ючерси. 

На економічному фронті інфляція знову опинилася в центрі уваги: коментарі представників Федеральної резервної системи США та низка гарячіших, ніж очікувалося, даних щодо інфляції змусили знизити очікування зниження ставок минулого тижня, вказує видання.

Долар, що зміцнився, і наявність вільних виробничих потужностей стали іншими причинами, через які ціна Brent навряд чи досягне $100 за барель в найближчому майбутньому, сказав Варга з PVM.

19.04.24, 16:44 • [views_0]