tsilkom-spravedlyvo-znyshchuvaty-rosiiskykh-terorystiv-tam-de-vony-ye-zelenskyi

Цілком справедливо знищувати російських терористів там, де вони є - Зеленський

 • 29289 переглядiв

Президент України наголосив на важливості отримання далекобійної зброї від партнерів для справедливого завершення війни. Зеленський також доручив збільшити частку українського виробництва в державних закупівлях.

Президент України Володимир Зеленський розраховує, що міністр оборони Рустем Умєров, а також українські дипломати будуть максимально активно працювати з партнерами щодо далекобійності для України, адже це те, що може значно наблизити справедливе завершення цієї війни. За його словами, цілком справедливо знищувати російських терористів там, де вони є, там, звідки вони завдають своїх ударів.Про це Зеленський заявив у вечірньому зверненні, передає УНН.

"Я дуже розраховую також, що міністр оборони та всі наші українські дипломати будуть максимально активно працювати з партнерами щодо далекобійності для України – нам потрібні відповідні дозволи від партнерів на застосування далекобійної зброї. Це те, що може значно наблизити справедливе завершення цієї війни, а також врятувати тисячі життів українців від російського терору. Цілком справедливо знищувати російських терористів там, де вони є, там, звідки вони завдають своїх ударів. Російські військові аеродроми, російську логістику. Ми бачимо, яку користь для наближення миру це може принести. росію потрібно примушувати до миру, якщо вже путін так хоче й далі воювати. На наступній Ставці міністр оборони України та представники дипломатичної служби повинні представити відповідний перелік кроків щодо далекобійності", - сказав Зеленський.

Він також додав, що сьогодні на Ставці була доповідь урядовців щодо економічних можливостей, виробництва.

"Ми маємо так діяти, щоб наше, українське, виробництво попри все отримувало необхідну підтримку. Уряду доручено збільшити частку українського виробництва в державних закупівлях, і це мають бути довгострокові контракти – на 5-10 років. Обовʼязково зробимо", - додав Зеленський.

Нагадаємо

На засіданні Ставки Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ контролює близько тисячі квадратних кілометрів у курській області, це, зокрема, райони, із яких російська армія завдавала ударів по Сумщині, яких лише від 1 червня було 2100.

Популярні

Новини по темі

У Херсоні внаслідок обстрілу поранено 61-річного чоловіка

 • 22740 переглядiв

Херсон під вогнем окупантів, лунають вибухи

 • 19407 переглядiв