ukenru
tse-zakonna-tsil-humeniuk-pro-udar-po-aerodromu-v-dzhankoi

Це законна ціль: Гуменюк про удар по аеродрому в Джанкої

 • 16842 переглядiв

Аеродром в окупованому Джанкої, на який сьогодні було здійснено напад, є законним військовим об'єктом, на якому розміщуються підрозділи російської армійської авіації і який слугує військовим вузлом.

Аеродром в окупованому Джанкої, який сьогодні був атакований, є законною ціллю України. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає УНН.

"Взагалі зрозуміло, що це військовий аеродром, тобто законна ціль. Відповідний об’єкт, на якому базувалася, в тому числі і армійська авіація. Крім того, ми знаємо, що під час свого розташування Кримському півострові, використовуючи його як потужний мілітаріхаб, росіяни дуже часто змінювали місця дислокації різних підрозділів і переміщували їх для того, щоб відвести від ймовірного ураження. Але не всі маневри були вдалими", – сказала Гуменюк.

Вона не розповіла, що саме вдалося вразити на аеродромі і додала, що необхідно дочекатися офіційної інформації від Генерального штабу.

Нагадаємо

Сьогодні вранці біля військового аеродрому в окупованому місті Джанкой, Крим, сталися вибухи та пожежа.

Рух на трасі поблизу Джанкоя в Криму частково перекрито від міста до села Переможне через повідомлення про вибухи та пожежу на військовому аеродромі.

росЗМІ повідомляють, що військовий аеродром у окупованому Джанкої, де було місце дислокації гелікоптерного полку 4-го командування ВПС та ППО рф, атакували балістичними ракетами.

Павло Башинський

Війна