tse-velychezna-pomylka-zelenskyi-zaiavyv-shcho-viiskovym-ne-slid-zaimatys-politykoiu

"При всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів": Зеленський оцінив, чи варто йти військовим у політику

 • 6897 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський заявив, що військовим не слід йти в політику, якщо вони хочуть поєднувати її з війною. Про Глава держави заявив в інтерв'ю таблоїду The Sun, передає УНН.

Він зауважив, що зараз різні політичні сили підштовхують військових у політику.

Це було після 2014 року, коли кожна політична партія хотіла якихось військових, зірок війни, і я вважаю, що це було дуже великою помилкою. Їх підштовхнули до політики, бо вони були знищені, репутація

- сказав Зеленський.

Деталі

Водночас Зеленський зазначив, що військові теж можуть займатися політикою, але тоді їм варто обрати щось одне. 

Якщо військовий вирішив займатися політикою, то це його право, тоді він має йти в політику, і тоді йому не до війни. Тоді він повинен увійти в політику, і тоді він не зможе займатися війною. Якщо ви керуєте війною, пам'ятаючи про те, що завтра ви займатиметеся політикою або виборами, то на словах і на лінії фронту ви поводитеся як політик, а не як військовий, і я вважаю, що це величезна помилка. При всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів, які перебувають на полі бою, є абсолютне розуміння ієрархії і все, і не може бути двох, трьох, чотирьох, п'яти  

- підкреслив Президент України. 

Нагадаємо

На початку місяця Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у статті в The Economist заявив, що загроза переходу до позиційної війни - це серйозний виклик для України, і що затягування вигідне противнику, оскільки дасть йому змогу відновлювати та нарощувати свій військовий потенціал. Залужний також назвав п'ять пріоритетів для того, щоб перемогти рф.

Західні партнери, зокрема Вашингтон, позитивно відреагували на статтю Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, вказавши, що це підкреслює необхідність подальшої підтримки України.

Натомість в Офісі Президента тоді заявили, що що військовим не варто виносити на публіку, те, що відбувається на фронті.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    До Києва прибув президент Євроради Шарль Мішель

     • 6088 переглядiв