transparency-international-yes-mozhe-zamoroziti-bezviz-dlya-ukrayini-cherez-rishennya-ks

Transparency International: безвіз і допомогу МВФ для України можуть заморозити через рішення КС

 • 12295 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Міжнародна організація з боротьби з корупцією Transparency International заявила, що скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення є порушенням міжнародних зобов'язань України і може призвести до замороження безвізового режиму з ЄС. Про це повідомляє УНН з посиланням на Transparency International.

"Справи чиновників, звинувачених в корупції, необхідно розслідувати, а верховенство права має бути відновлено. Якщо рішення не буде знайдено, то є всі шанси, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені, а це в свою чергу загрожує економічному розвитку країни", - заявила голова правління Transparency International Делія Феррейра Рубіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава КСУ заявив, що у США також немає статті про незаконне збагачення

Стаття 368-2 КК України, яка рішенням Конституційного суду (КС) була визнана неконституційною, насправді покладала тягар доведення невинуватості не на підозрюваного, а на сторону обвинувачення, вважає Transparency International.

Уряд України має взяти відповідальність за справи про незаконне збагачення, які слідчі змушені будуть закрити через рішення КС, наголошують у Transparency International.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декриміналізація незаконного збагачення нівелює антикорупційну реформу - TI

Як повідомляв УНН, 26 лютого КСУ скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Пізніше КСУ опублікував рішення щодо статті про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримала 529 млн євро кредиту від Deutsche Bank

     • 13645 переглядiв

    На кордоні з Росією затримали нелегалів з Азербайджану

     • 8875 переглядiв

    Україна та Грузія обговорили співпрацю з союзниками по НАТО

     • 27197 переглядiв