tovarystvo-chervonoho-khresta-vyiavylo-nestachu-humdopomohy-na-36-mln-hryven-pid-pidozroiu-eksholova-pecherskoi-orhanizatsii

Товариство Червоного Хреста виявило нестачу гумдопомоги на 3,6 млн гривень: під підозрою ексголова Печерської організації

 • 15413 переглядiв

Товариство Червоного Хреста помітило нестачу 3,6 млн гривень гуманітарної допомоги. Звинувачення висунуто ексголові Печерської організації, який крім того фальсифікував посвідчення волонтерів та зберігав амфетамін.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури, пише УНН.

Деталі

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишній голові Печерської районної організації Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України за фактом привласнення гуманітарної допомоги в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Колишній волонтер цієї організації звинувачується у шахрайстві, фальсифікації та збуті посвідчень волонтера, неправомірному використанні символіки Червоного Хреста та незаконному зберіганні амфетаміну (за ч. 2 ст. 190, ч. 3 і ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 309 та ст. 445 КК України).

За даними слідства, екс-голова зловживала службовим становищем, привласнюючи такі предмети, як продуктові набори, постіль, ковдри, матраци, крісла колісні, бинти, гумові рукавички та шприци.

Під час обшуків було вилучено гуманітарну допомогу на суму понад 1 млн гривень, яку передано на зберігання до Київської міської організації Червоного Хреста.

Також виявлено, що колишній волонтер продавав підроблені посвідчення та використовував символіку Червоного Хреста на своєму авто. Під час обшуку в нього знайдено амфетамін, документи, що свідчать про незаконну видачу понад 150 підроблених посвідчень волонтерів.

Нагадаємо

Австрія виділяє додаткові 10 мільйонів євро гуманітарної допомоги Україні. Про це повідомляє МЗС Австрії. 

Популярні

Новини по темі

ЄС запроваджує мита на китайські електромобілі

 • 18723 переглядiв