ukenru
top-5-sotsialnikh-initsiativ-yaki-proignoruvav-kandidat-u-nardepi-ribalka

ТОП-5 соціальних ініціатив, які проігнорував нардеп Рибалка

 • 8792 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. У своїй передвиборчій програмі народний депутат та кандидат у нардепи по 107-му округу Сергій Рибалка обіцяє відродити національну економіку та сприяти впровадженню системних соціально-економічних реформ. Також, політик обіцяє створити комфортні умови для життя та роботи в Україні. Проаналізувавши законотворчу діяльність діючого депутата можна зробити висновок, що за 4,5 роки роботи у парламенті впроваджувати обіцяне Рибалці не завжди вистачало часу і сил, передає УНН.

Турбота про дітей-сиріт

Прізвища Рибалки немає у списку тих, хто підтримав законопроект щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування (№ 6350 - ред.).

Законопроект було ухвалено 30 травня 2019 року.

Згідно із документом, працівникам, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надається одноразова оплачувана відпустка у зв'язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – у разі усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набуття чинності рішення суду про усиновлення дитини.

Документ підтримали 248 народних депутатів. Рибалка, за даними порталу ВР, в цей день був відсутній у парламенті.

Турбота про учасників бойових дій та осіб з інвалідністю

Рибалка був відсутній у ВР під час голосування за важливий законопроект - щодо внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян (№10004, - ред.)

Так, законопроектом було збільшено санкції за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян зі сторони водіїв автомобільних транспортних засобів, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності. Зокрема, було встановлено що це правопорушення тягне за собою накладення на суб'єктів підприємницької діяльності штрафу в розмірі ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2 тис. 550 гривень станом на 1 січня 2019 року).

Покарання педофілів

Рибалка пропустив голосування за проект ЗУ щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості (№6449, - ред.)

Документом передбачено посилити відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх осіб шляхом внесення змін до Кримінального кодексу України. Йдеться, зокрема, про покарання у вигляді примусової хімічної кастрації.

Забезпечення життєдіяльності населення Донецької області

Рибалка пропустив голосування за проект Постанови про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівки та Бахмутського району Донецької області (№8576, - ред.).

Постанова передбачає збільшення території Бахмутського району на 71,7 гектара земель за рахунок передачі до його складу території селища Гладосове. При цьому затверджено територію Бахмутського району загальною площею 192213,5 гектара та міста Горлівка загальною площею 40529,5 гектара.

Як зазначається в пояснювальній записці, прийняття постанови дасть змогу упорядкувати адміністративно-територіальні відносини в умовах проведення ООС на території Донецької області для ефективного здійснення повноважень органами місцевого самоврядування, недопущення гуманітарної катастрофи та забезпечення життєдіяльності у селищі Гладосове Гольмівської селищної ради Горлівської міської ради Донецької області, підпорядкувавши його Новолуганській сільській раді Бахмутського району Донецької області.

Документ підтримали 230 народних депутатів, 28 травня цього року. Рибалка у цей день, за даними порталу ВР, був відсутній у парламенті.

Турбота про політв'язнів Кремля

І на додаток - Рибалка не прийшов у Раду підтримати законопроект про статус політв'язнів Кремля (№8205, - ред.)

11 липня депутати ВР схвалили документ у першому читанні.

Законопроектом №8205 передбачається закріплення статусу військовополонених та цивільних заручників у розумінні міжнародного гуманітарного права, шляхом утворення нового закону.

Проект закону містить норми щодо соціально-правових гарантій для таких осіб, такі як медико-психологічна підтримка, забезпечення тимчасовим спецжитлом, право на відстрочку платежів за кредитними зобов'язаннями, грошова компенсація за кожен місяць перебування в полоні, тощо.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зареєструвала Рибалку кандидатом у народні депутати по 107-му виборчому округу із центром у місті Лисичанськ 21 червня.

Українці одразу ж розкритикували наміри політика балотуватися по 107-му округу, припустивши, що Рибалка зробив ставку на Луганщину, тому що в Дніпрі його ніхто не підтримає.

Шанси Рибалки на 107 округу розцінюються як дуже низькі. Незважаючи, на його активне "гречкосійство", люди голосувати за "парашутиста" не будуть, вважає голова Попаснянської районної державної адміністрації Сергій Шакун.

Українські Національні Новини

Політика