ukenru
timchasoviy-povireniy-ssha-v-ukrayini-dast-svidchennya-u-spravi-pro-impichment-trampa

Тимчасовий повірений США в Україні дасть свідчення у справі про імпічмент Трампа

 • 8751 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор відправляється до Сполучених Штатів для того, щоб на наступному тижні дати свідчення в ході розслідування в рамках початку процедури імпічменту президента США Дональда Трампа. Про це повідомив у середу телеканал NBC News із посиланням на двох джерел, передає УНН із посиланням на Reuters.

Переписка Тейлора з послом США в Європейському Союзі Гордоном Сондлендом спливла як центральна нитка в розслідуванні Палати демократів щодо того, що Трамп нібито чинив тиск на Україну, щоб почати розслідування проти свого політичного опонента Джо Байдена, пише видання.

Як повідомляв УНН, раніше агентство Reuters і видання The New York Times опублікували текстові повідомлення, в яких тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що вважає "божевільним" рішення про затримання військової допомоги для країни.

Нагадаємо, процедура імпічменту була запущена на ґрунті тверджень про те, що президент США Дональд Трамп в липневому телефонній розмові тиснув на Зеленського з метою спонукати Київ побічно допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році. Американський лідер нібито домагався початку розслідування дій сина колишнього американського віце-президента Джозефа Байдена в Україну в обмін на надання фінансової та військової допомоги Вашингтона Києву.

У кінці вересня спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила на підставі таких підозр про початок процедури імпічменту республіканця Трампа. Демократ Байден вважається найбільш вірогідним конкурентом Трампа на майбутніх в наступному році у США виборах.

Білий дім оприлюднив розшифровку телефонної розмови, в якому, зокрема, Трамп згадав розслідування проти свого політичного опонента Джо Байдена. Ще пізніше в Конгресі опублікували текст скарги інформатора на розмову Трампа із Зеленським.

Українські Національні Новини

Новини Світу