ukenru
tayemna-diyalnist-vagnera-u-tsar-maye-stati-obyektom-mizhnarodnogo-rozsliduvannya-gritsak

Таємна діяльність "Вагнера" у ЦАР має стати об’єктом міжнародного розслідування - Грицак

 • 9921 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Таємна діяльність російських найманців приватної військової компанії "Вагнера" у ЦАР має стати об’єктом міжнародного розслідування. Про це повідомив голова СБ України Василь Грицак, передає УНН з посиланням на прес-службу СБ України.

"Таємна діяльність російських найманців "Вагнера" у ЦАР має стати об’єктом міжнародного розслідування. Російська влада жодним чином не зацікавлена у встановленні правди, адже мова йде про "приватну армію Путіна", на чиїх руках тисячі життів мирних громадян в Україні та Сирії. Нам усім нарешті треба зрозуміти, що мовчання світової спільноти вбиває", - сказав Грицак.

СБУ оприлюднює додаткову інформацію про членів ПВК "Вагнера", які приймали участь у бойових діях на Донбасі, але загинули в Сирії, як черговий приклад того, що РФ приховує застосування російських найманців за межами РФ.

  • Свєткін Є.В., 20.03.1986, Самарська область, Ставропольський район, сел. Хрящевка, механік-водій танку;
  • Кононов А.М., 20.08.1985, Архангельська область, Котласький район, сел. Фетовська, командир танку;

Обидва входили до складу танку, знищеного 07.02.2018 року під час так званого "пригожинського наступу" в районі сирійського міста Дейр-ез-Зор. Загалом, підтверджений персональний список загиблих у той день російських найманців налічує вже 63 прізвища, та є наглядним прикладом зухвалої брехні офіційних осіб РФ по відношенню до російського громадянського суспільства.

Нагадаємо, Служба безпеки України заявила про діяльність бойовиків "Вагнера" у Центральноафриканській республіці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП