sytuatsiia-u-kurskii-oblasti-vpershe-pislia-druhoi-svitovoi-viiny-armiia-inshoi-krainy-vtorhlasia-v-rosiiu-bloomberg

Ситуація у курській області: вперше після Другої світової війни армія іншої країни вторглася в росію - Bloomberg

 • 24817 переглядiв

Як пише Bloomberg, українські військові увійшли в курську область росії, що є першим вторгненням іноземної армії з часів Другої світової війни. Це застало зненацька російських військових та викликало занепокоєння у путіна.

Прорив українських військових у російську курську область - перший випадок після Другої світової війни, коли армія іншої країни вторглася в росію, зазначає Bloomberg, передає УНН

Деталі

Bloomberg пише, що вторгнення тисячі українських військових у курську область, що триває вже третій день, застало зненацька російських військових. Уперше з часів Другої світової війни армія іншої країни вторглася на територію росії.

Учора путін із похмурим обличчям викликав до себе голів армії та служби безпеки для пояснень. Розлючені російські військові блогери звинуватили вищих чиновників у вражаючій некомпетентності.

Європейські ціни на газ зросли на тлі повідомлень про бої в районі ключової російської станції на останньому маршруті газопроводу в Європу через Україну. Втім поки що газ продовжує надходити.

Bloomberg зазначає, що українське керівництво  нічого не говорить ні про місію, ні про її цілі. Існує безліч теорій: від спроби захопити територію як потенційний козир у майбутніх переговорах із москвою до тактики відволікання  російських сил від лінії фронту.

У міноборони рф визнали просування ЗСУ у двох районах курської області 08.08.24, 13:02

Білий дім заявив, що домагатиметься "кращого розуміння" від Києва, додавши, що Україна не порушила правила США щодо використання зброї, яку Америка постачає на території росії.

Цей епізод показав крихкість російської прикордонної оборони, оскільки дедалі більша кількість її солдатів воює в Україні. Він підняв бойовий дух українців, зазначає Bloomberg. 

Війна, яку розпочав путін  в Україні, тепер дедалі більше поширюється на росію, де люди в прикордонних регіонах живуть під постійним ризиком обстрілів, а безпілотники завдають ударів по ключових промислових об'єктах

- йдеться у статті.

Що стосується України, то це, як вважають у Bloomberg, найімовірніше, підкріпить аргументи Києва на користь того, що американським і європейським союзникам не варто боятися погроз кремля щодо ескалації та що йому слід дозволити дати відсіч путіну будь-яким способом, який він визнає за потрібне, щоб прискорити закінчення війни.

"Агресор завжди пожинає відповідні плоди": Подоляк висловився про причину подій у курській області рф08.08.24, 11:53

Популярні

Новини по темі