svitovi-tsiny-na-naftu-prodovzhuiut-padaty-reuters

Світові ціни на нафту продовжують падати - Reuters

 • 18581 переглядiв

Ціни на нафту знизилися до двотижневого мінімуму. Brent впала до $77,20 за барель, WTI - до $74,04, що вплинуло на глобальний попит на пальне.

Ціни на нафту знизилися до двотижневого мінімуму на тлі зменшення загрози поставок на Близькому Сході після прогресу в переговорах щодо припинення вогню в Газі та погіршення економічних показників у Китаї, що вплинуло на глобальний попит на пальне. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Ціни на нафту знизилися приблизно на 1% до двотижневого мінімуму у вівторок через зменшення занепокоєння щодо постачання на Близькому Сході після того, як Ізраїль погодився на пропозицію щодо врегулювання конфлікту, який затримував угоду про припинення вогню в Газі. Крім того, економічна слабкість у Китаї негативно вплинула на попит на пальне.

Ф'ючерси на нафту марки Brent із поставкою в жовтні знизилися на 46 центів, або на 0,6%, до 77,20 доларів за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) із поставкою у вересні знизилися на 33 центи, або на 0,4%, до 74,04 доларів за барель в останній день попереднього місяця.

Більш активно торговані жовтневі ф'ючерси на нафту WTI втратили 49 центів до 73,17 долара за барель. 

ОПЕК+, яка включає Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзників, таких як росія, зазначила, що для ринку буде складно поглинути заплановане збільшення пропозиції з жовтня, якщо світовий попит на нафту не почне зростати швидше.

Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер нафти, повідомила, що в червні експорт сирої нафти знизився до 6,047 мільйонів барелів на добу, порівняно з 6,118 мільйонами барелів на добу у травні.

Додамо

Занепокоєння щодо попиту на пальне в США, найбільшій економіці світу, призвело до зниження цін на ф'ючерси на пічний мазут до найнижчого рівня з травня 2023 року другий день поспіль. Спред мазуту, який відображає рентабельність нафтопереробки, залишався на найнижчому рівні з листопада 2021 року.

Нагадаємо 

Нафта впала в ціні, слідуючи за розпродажем на фондовому ринку, викликаним побоюваннями рецесії в США, хоча зниження було обмежене через втрати поставок з Лівії та побоювання, що поширення конфлікту на Близькому Сході може ще більше вплинути на постачання сирої нафти.

Запаси нафти в США зросли після шести скорочень поспіль - WSJ15.08.24, 00:19

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Світові ціни на нафту продовжують падати - Reuters

     • 18581 переглядiв