sud-zoboviazav-dbr-vidkryty-kryminalnu-spravu-proty-posadovtsiv-dps

Суд зобов'язав ДБР відкрити кримінальну справу проти посадовців ДПС

 • 57849 переглядiв

Суд зобов'язав ДБР відкрити кримінальну справу проти посадовців ДПС.

Печерський районний суд Києва зобовʼязав представників Державного бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження проти посадовців Державної податкової служби за заявою співвласниці банку "Конкорд" Олени Сосєдки за завдання тяжких майнових збитків акціонерам фінустанови, пише УНН.

Як ідеться в рішенні суду, Олена Сосєдка звернулася до суду зі скаргою на бездіяльність слідчого ДБР, який не вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення.

У своїй заяві Сосєдка повідомила, що група посадовців вчинила умисний тяжкий злочин шляхом перевищення службових повноважень. Зокрема, вона вказала, що посадові особи ДПС України, зокрема керівництво, у тому числі Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великим платниками податків, використовували владу чи службове становище всупереч інтересам служби, а також внесли завідомо недостовірні відомості в офіційний документ, що спричинило настання тяжких майнових наслідків для акціонерів АТ "АКБ "Конкорд".

Відповідальність за вчинення вказаних злочинів передбачена ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України.

"Скаргу – задовольнити. Зобовʼязати компетентних посадових осіб Державного бюро розслідувань внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою Сосєдки Олени Віліївни від 20.03.2024 року про вчинення кримінального правопорушення та розпочати досудове розслідування, про що проінформувати заявника. Ухвала оскарженню не підлягає", - ідеться в рішенні суду від 11 квітня 2024 року.

Сосєдка в ексклюзивному коментарі УНН розповіла, що попри те, що відповідне рішення суд ухвалив ще у квітні цього року, їй досі не відомо, чи відкрило ДБР кримінальну справу за її заявою проти керівництва ДПС. "ДБР мені досі не повідомило, чи відкрите кримінальне провадження", - зазначила вона.

Нагадаємо

Державна податкова служба проводила перевірку діяльності банку "Конкорд" після рішення НБУ про його ліквідацію. Перевірка тривала три місяці і, за словами Олени Сосєдки, за її результатами був складений акт, у якому йшлося про порушення на загальну суму 700 тис. грн. Проте, як стверджує Сосєдка, за особистою вказівкою голови податкового комітету ВР Данила Гетманцева податківці незаконно "домалювали" 392 млн грн. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в особі ліквідатора банку "Конкорд" оскаржив вказаний акт у Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків. Після цього була призначена додаткова податкова перевірка, яка досі триває.

Популярні

Новини по темі

У Молдові після укусу оси помер депутат

 • 10928 переглядiв