ukenru
sud-vidpustiv-slugu-narodu-kuzminikh-pid-zastavu-v-mayzhe-50-tisyach-grn

Суд відпустив "Слугу народу" Кузьміних під заставу в майже 50 тисяч грн

 • 235992 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Вищий антикорупційний суд відпустив під заставу у близько 50 тис грн народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних, підозрюваного в одержанні 558 тисяч гривень хабара. Про це журналісту УНН повідомила речниця САП Ольга Постолюк.

Деталі

Постолюк повідомила, що ВАКС застосував до нардепа запобіжний захід у вигляді застави у 49 600 грн.

Вона зазначила, що вирішується питання щодо оскарження запобіжного заходу.

Адвокат нардепа Кузьміних Лариса Криворучко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою слухали 4 місяці.

«Суд вирішив зобов'язати народного депутата України з'являтися за викликом до суду і здати закордонний паспорт, утриматись від спілкування з деякими особами і внести мінімальну заставу», - написала Криворучко.

Адвокат Криворучко зазначила, що не погоджується навіть з таким рішенням суду і буде його оскаржувати до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду і до ЄСПЛ.

Доповнення

Сергія Кузьміних викрили на “гарячому” під час одержання неправомірної вигоди у 558 тис грн.

Спійманий на хабарі “слуга” Кузьміних проігнорував три повістки до НАБУ та САП. Його адвокат повідомила детективам, що депутат нібито перебуває в лікарні, проте назву закладу не вказали.

НАБУ оголосило Кузьміних у розшук.

7 лютого Кузьміних затримали і призначили засідання у суді з обрання йому запобіжного заходу.

Українські Національні Новини

Політика