strilok-u-trampa-vyvchav-mistse-vystupu-dronom-dyrektor-fbr

Стрілок у Трампа вивчав місце виступу дроном - директор ФБР

 • 26720 переглядiв

Томас Крукс, який стріляв в експрезидента США Трампа, вивчав місце виступу за допомогою дрона. ФБР знайшло у нього вибухові пристрої та зашифровані повідомлення, але мотив поки невідомий.

Томас Меттью Крукс, який стріляв в експрезидента США Дональда Трампа, до початку заходу, на якому виступав політик, вивчив майданчик за допомогою дрона, заявив у середу директор ФБР Крістофер Рей, передає УНН.

Деталі

"Ми думаємо, що він вів запис із дрона, вивчав кадри", - наводить висловлювання Рея на слуханні в юридичному комітеті Палати представників CBS News.

За його словами, співробітники ФБР знайшли БПЛА і пульт управління в машині Крукса. У день стрілянини дрон пролетів над майданчиком у районі 15:50-16:00 за місцевим часом.

Глава ФБР зізнався, що в бюро "поки що не знають, який у стрілка був мотив". Водночас до інциденту в агентства не було жодної інформації про Крукса, у відомстві ним не цікавилися.

Також Рей розкрив ще декілька подробиць про справу. Він повідомив, що у Крукса було виявлено три вибухові пристрої - два в автомобілі й один за місцем проживання, а також детонатор, однак він не зміг здійснити підрив із даху, з якого стріляв, оскільки перебував занадто далеко.

Глава ФБР повідомив, що фахівцям вдалося отримати доступ до вмісту мобільного телефону стрілка, що було "серйозним технічним викликом". Крукс, за словами Рея, використовував зашифровані месенджери.

13 липня на передвиборчому мітингу стався замах на Трампа. Він дістав легке поранення, а один з учасників заходу загинув. Секретна служба інформувала, що стрільця ліквідували.

ФБР: підозрюваний у замаху на Трампа шукав інформацію про вбивство Кеннеді25.07.24, 00:28

Популярні

Новини по темі

На фронті відбулося 125 бойових зіткнень – Генштаб

 • 104951 переглядiв

У Дніпрі сталася стрілянина

 • 22144 переглядiв