stefanchuk-obhovoryv-potreby-syl-oborony-z-holovoiu-natsionalnykh-zboriv-bolharii

Стефанчук обговорив потреби Сил оборони з головою Національних зборів Болгарії

 • 24594 переглядiв

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Головою Народних Зборів Болгарії Росеном Желязковим та обговорив співпрацю у підтримці Збройних Сил України, наголосивши на необхідності безперервного постачання зброї, лікування поранених солдатів та ефективних гарантій безпеки, включаючи потенційну двосторонню безпекову угоду з Болгарією.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з головою Національних зборів Болгарії Росеном Желязковим та обговорив з ним співпрацю щодо підтримки Сил оборони. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу ВР.

Деталі 

Стефанчук подякував за практичну допомогу Україні та приєднання Болгарії до ініціатив щодо підтримки нашої країни.

Особливу увагу сторони  приділили оборонній сфері. 

Болгарія хоче забрати у росії курорт на узбережжі Чорного моря25.01.24, 11:28

Зокрема, голова ВР України зауважив, що прискорення перемоги України можливе лише за умови безперервного та своєчасного постачання Україні озброєння, зокрема, артилерії, боєприпасів, систем протиповітряної оборони й необхідного комплектування.

Окрім того, Україна потребує допомоги у лікуванні поранених українських військовослужбовців.

Доповнення

Також сторони говорили про європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Руслан Стефанчук розповів, що Україна виконала всі чотири законодавчих кроки — умову для початку переговорів щодо вступу до Європейського Союзу. 

Також наголосив, що Україна потребує дієвих безпекових гарантій. Сподіваємося, що двосторонню безпекову угоду буде укладено і з Болгарією

- резюмував голова Верховної Ради України. 

Нагадаємо

Міністр оборони Тодор Тагарев заявив, що військова допомога Болгарії Україні складає 47 мільйонів євро. Він запевнив, що його країна продовжить військову допомогу Києву, але не відправлятиме свої війська.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Новим речником Повітряних Сил став Ілля Євлаш

     • 23927 переглядiв